Griezelige Halloweenpompoenen maken in 4 simpele stappen

Thuis

Een uitgeholde pompoen met een creepy gezicht mag niet ontbreken als je Halloweendecoratie maakt. Met deze vier stappen kun je makkelijk Halloweenpompoenen maken.

Dit heb je nodig voor een Halloween pompoen:

  • Een pompoen
  • Oude kranten (om de vloer te beschermen)
  • Een groot, scherp mes
  • Een kleiner scherp mesje voor het precieze werk
  • Een lepel, meloen- of ijsschep
  • Een zwarte stift of pen
  • Theelichtjes
  • Eventueel: een sjabloon van een gezicht dat je uit de pompoen wilt snijden

Stap 1: de bovenkant van de pompoen afsnijden

Maak met het grote scherpe mes een opening aan de bovenzijde. Doe dit door (voorzichtig!) schuin in de bovenkant van de pompoen te steken en met een zagende beweging zo te snijden dat er een cirkel ontstaat.

Probeer je in te beelden dat je een hersenoperatie doet, want het is van groot belang dat dit netjes gebeurt. Je wilt toch dat het deksel van de pompoen er weer mooi op kan komen te staan?

Stap 2: de pompoen uithollen

Is stap 1 gelukt? Mooi! Toen je het deksel van de pompoen optilde, kwam je er vast al achter dat de binnenkant van een pompoen er niet zo smakelijk uitziet. Veel draden en pitten, ieuw! Toch is het time to get dirty, want al die draden en pitten moeten eruit.

Dit kan met een lepel, maar begin eerst met je handen. Steek de handen uit de mouwen en verwijder alles lekker met de hand. Gaat tien keer sneller. De smurrie die je uit de pompoen haalt, heb je niet meer nodig.

Leg voor deze stap even wat kranten op de grond, zelfs als je je pompoen buiten uitholt. Dat ruimt nu eenmaal wat makkelijker op.

Als het grootste gedeelte er uit is pak je een grote lepel voor het fijnere werk. Hoe schoner je pompoen, hoe langer hij vrij van schimmels blijft en hoe langer je er dus van kan genieten.

Stap 3: het gezicht tekenen én uitsnijden

Om er een echte Halloweenpompoen van te maken, moet je de pompoen natuurlijk nog voorzien van een gezicht, een heks, zwarte kat, weerwolf, wat jij wilt. Teken de lijnen van het gezicht dat jij wilt uitsnijden op de pompoen. Pak daarna een klein scherp mesje, en snijd met dit mesje het patroon uit de pompoen.

Stap 4: de verlichting

Ben je helemaal tevreden over jouw pompoen? Dan wordt het tijd om met de verlichting aan de slag te gaan. Dat kan makkelijk: zet gewoon een theelichtje in het midden van de pompoen. Mocht je niet zo van theelichtjes houden, kan kan je er ook kleine nepkaarsjes of kerstlampjes in doen. Je hebt niet veel licht nodig, meestal is een theelichtje al genoeg.

Lees ook: Doe inspiratie op met deze griezelige Halloweencupcakes