Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 20 apr 2018

Hartige muffins voor in de brooddoos

Deze hartige muffins met ham en erwtjes zijn ideaal als snackje of lunch thuis. Je kan ze ook perfect in de brooddoos van je kind stoppen of zelf meenemen naar het werk. Lekker hartig met een vleugje zoete munt.

Maak een boel muffins ineens (bijvoorbeeld in het weekend) en vries ze in. Zo heb je er in de ochtend geen werk aan. Stop ze bevroren in de brooddoos en ze zullen ontdooid zijn tegen lunchtijd.

Recept voor hartige muffins met ham en erwtjes

Ingrediënten

  • 100 gram plakjes gekookte ham, in stukjes
  • 8 blaadjes munt, gehakt
  • 150 gram diepvries erwtjes (ontdooien is niet nodig)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ koffielepel knoflookpoeder
  • ½ koffielepel uienpoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het meel, de kaas, de kruiden, het peper en zout goed door elkaar in een kom.
  3. Roer het ei en de melk erdoor tot je een beslag krijgt.
  4. Schep de stukjes ham en de erwtjes door het beslag.
  5. Vet met een kwastje of vel keukenpapier de muffinvormpjes licht in met olijfolie.
  6. Schep de vormpjes voor 2/3 vol en plaats 25 tot 30 minuten in de oven tot de muffins bruin kleuren en gaar zijn.

Dit recept verscheen eerder al op Culy.

Reageer op artikel:
Hartige muffins voor in de brooddoos
Sluiten