Haal de keukenprins(es) in je naar boven met deze hazelnotentaart

Culinair

Herfst betekent warme chocolademelk en warme chocolademelk betekent een lekker knabbeltje erbij. Wij gaan dit weekend voor een hazelnotentaart.

Ingrediënten

  • 135 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram lichte (gele) basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder)
  • 3,5 eetlepel custardpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker (of verse vanille)
  • 250 gram hazelnoten (naturel, mag met bruine vlies) + 50 gram voor garnering
  • 3 eieren
  • Zout
  • 1 eetlepel melk
  • Bakpapier
  • Grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm)

Recept voor hazelnotentaart

  1. Verwarm de oven voor 150 graden (indien je een oven hebt met een stand voor ‘extra onderwarmte’, zet die aan).
  2. Maal de 250 gram hazelnoten in een hakmolen of keukenmachine tussen grof en fijn gehakt in. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal van het vuur.
  3. Meng in een grote kom het bakmeel, custardpoeder en vanille (of vanillesuiker). Giet het warme boter/suiker-mengsel erbij en roer goed door met een spatel of pollepel.
  4. Voeg de gemalen hazelnoten toe, roer goed door. Roer tot slot de eieren, zout en melk erdoorheen tot het een mooi dik (maar lopend) beslag vormt.
  5. Bekleed een grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm) met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met de 50 gram extra hazelnoten; druk die voorzichtig in de taart.
  6. Bak 55 minuten in de oven op 150 graden in het midden van de oven; liefst op een roostertje zodat er warmte van onderen bij komt. Test na 55 minuten met een houten prikker op gaarheid; die moet er droog uitkomen.

 

Culy