Jill
Jill Thuis 23 apr 2019

Help je viervoeter in de warmte door zelf hondenijsjes te maken

Trouwe viervoeter in huis? Die harige vriend kan al eens last hebben van de warmte. Trakteer ‘m daarom eens door zelf hondenijsjes te maken!

In het nieuwe boek van Chris Dusauchoit ‘Mijn hond en ik’ leren je kinderen alles over hun beste vriend en hoe ze hem of haar in topconditie kunnen houden. Met de naderende warme maanden is het eerste hoofdstuk alvast enorm relevant: ‘Wat hebben honden nodig?’

Dat is in de zomer in de eerste plaats vers en zuiver water. Om je hond helemaal te verwennen kun je hondenijsjes maken.

'Mijn hond en ik'

Ingrediënten

  • Koude bouillon
  • Kleine koekjes of hondenbrokjes
  • Stevige plastic beker
  • Optioneel: stevig bijttouw van de hond

Zelf hondenijsjes maken

1. Giet koude bouillon in de stevige beker.

2. Voeg ook kleine koekjes of hondenbrokjes toe. Doe eventueel het uiteinde van het bijttouw van je hond in de beker zodat je het ijsje later ergens aan kunt ophangen om je viervoeter niet alleen een ijsje, maar ook wat entertainment te geven.

3. Plaats in de diepvriezer tot de bouillon helemaal bevroren is.

Is jouw kind gek op honden, wil het bijleren over hoe een hond groeit, hoe je ‘m verzorgt, wat het verschil tussen ras- en bastaardhonden is, …? Kortom: wil je kind álles maar dan ook álles ontdekken over honden? Dan is het nieuwe boek van Chris Dusauchoit de handleiding die je kind zoekt. Je kunt ‘m hier winnen.

Je vindt ‘m ook in de betere boekhandel of bijvoorbeeld online voor 21,50 euro.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Help je viervoeter in de warmte door zelf hondenijsjes te maken
Sluiten