Jill
Jill Body & beauty 13 jun 2019

Helpt citroenwater nu echt als je wilt afvallen?

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen op Instagram, al was het altijd al een ding: water met citroen. Een kopje (warm) citroenwater is volgens veel (zelfverklaarde) gezondheidsgoeroes een wondermiddel voor wie wil afvallen. Maar is dat ook waar?

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp. Wij dragen body positivity hoog in het vaandel en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen goed in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te vinden en houden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen met citroenwater

Het klinkt natuurlijk fantastisch, afvallen door gewoon een schijfje citroen in je water te kiepen. Schadelijk kan het niet zijn – het is nu eenmaal niet meer dan water met citroen -, maar is het dé oplossing? Waarschijnlijk niet, sorry.

Warm water met citroen is geen wondermiddeltje, en je valt er niet van af. Dus als je liters citroenwater drinkt om wat kilo’s kwijt te raken, dan ben je misschien een beetje teleurgesteld. Toch is het geen slecht idee om water met citroen te drinken als vervanger van frisdranken.

Een colaatje bevat al snel honderden calorieën, terwijl water met citroen er nul bevat. Het feit dat je minder calorierijke dranken drinkt zorgt ervoor dat je afvalt; het citroenwater helpt dus wel indirect.

View this post on Instagram

Drinking lemons with warm water every morning helps to maintain pH balance of your body. Also helps with weight loss and aids digestion. #lemonwaterdetox #fitness #instagram #style #workweek #morningroutine

A post shared by NATALIE (@my.love.for.style) on

Meer water drinken – met of zonder citroen – is een belangrijk hulpmiddel tijdens het afvallen. Als je niet voldoende drinkt, zal je lichaam denken dat je honger hebt en ga je eten, terwijl je eigenlijk dorst had. Door gehydrateerd te blijven tackel je je zin in tussendoortjes (deels), en dát helpt om af te vallen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Helpt citroenwater nu echt als je wilt afvallen?
Sluiten