Jill
Jill Thuis 4 okt 2018

7 dingen waar je in de herfst heerlijk nostalgisch van wordt

Herfst: you love it or you hate it. Het is het einde van de warmte buiten, maar de warmte binnen wordt des te gezelliger. Deze 7 dingen doen je gegarandeerd heerlijk nostalgisch terugkijken op de herfstdagen in je jeugd.

1. Dekentje, chipsje, filmpje

Is het buiten slecht weer? Dan moet je binnen je bezigheid zoeken. Je kunt natuurlijk aan die Mount Everest van een berg was beginnen, maar als de wind langs de ramen giert en de regen tegen de ruiten klettert is het veel leuker om een lekkere fleece uit te zoeken, een zakje chips te nemen en je favoriete film op te zetten. Het liefst een melige romantisch-komedie of een Disneyfilm die je al veel te lang niet meer hebt gezien. Bonuspunten voor musicals.

2. Herfstwandelingen

Vroeger kon je niet wachten om het bos in te duiken en allerlei bladeren en kastanjes te rapen om daarna enkele bladeren tussen een dikke Gouden Gids te leggen en daar vervolgens in de lente pas opnieuw achter te komen. Tegenwoordig heb je liever dat die dingen aan de bomen blijven hangen (je witte sneakers!), maar dat mooi kleurenpalet kun je wel nog appreciëren.

3. Herfstkost

Kom je net van buiten? Dan wachtte de geur van warme chocolademelk je binnen op. Nu moet je dat warme goedje zelf maken, maar je kunt er wel meteen je eigen kind prachtige herinneringen door geven. Afgewerkt met een speculaasje, uiteraard.

En ‘s avonds tover je een heerlijke overschotel op tafel of een lekkere pot met pompoensoep. Heer-lijk.

4. Breien

Of het nu je eigen mama was of je grootmoeder, als je zelf breinaalden vastneemt krijg je niet alleen huiselijk gevoel, je voelt je ook nog eens uitermate volwassen. Geen beter gevoel om met verlangen naar je onbezorgde jeugd aan de open haard bij je grootouders terug te kijken.

5. Kastanjes poffen

In de oven, op de barbecue die je eigenlijk al lang moest opbergen of bij een kampvuur. Kastanjes poffen in de herfst is altijd een goed idee.

6. Bewust langer in bed blijven liggen

In de zomer kun je ook weleens genieten van uitslapen, maar in de herfst is dat nog even anders. Zelfs als je wakker bent blijf je het liefst lekker warm onder je donsdeken terwijl de wind buiten huilt. Dat is dan ook precies wat je doet als je planning het toelaat in het weekend.

7. Knutselen

Heeft iemand nog wat satéprikkers en kastanjes liggen? En waar zijn die gedroogde bladeren gebleven?

Reageer op artikel:
7 dingen waar je in de herfst heerlijk nostalgisch van wordt
Sluiten