Jill dhondt
Jill dhondt Persoonlijk 30 jul 2018

Wat je écht denkt wanneer een moeder haar geduld verliest in het openbaar

Kinderen kunnen je hart stelen, maar ze kunnen je evengoed gek maken. Soms verlies je je geduld, of dat nu in jullie woonkamer is of bij de bakker. Hier zijn vijf openbare plaatsen waar ouders hun geduld zeker eens verliezen.

1. De supermarkt

Je hebt het zeker al meegemaakt. Je wandelt door de gangen van de supermarkt en hoort geschreeuw in de verte. Je slaat de gang met de pastavoorraad in en plots zie je een kind op de vloer van de winkel liggen. De wangen rood aangelopen, de woede in de ogen. Je gaat op zoek naar een antwoord en ziet in de verte een gefrustreerde mama of papa staan. Je weet niet goed wat te doen, dus stuur je maar een knikje hun kant uit. Je had op een meer rustgevend winkelbezoek gehoopt, maar je beseft evengoed dat het voor de ouders nog vervelender is.

Heb je al vaker aan de andere kant gestaan, met je kind op de vloer van de supermarkt, dan herken je deze scène zeker en vast. Je wou ongetwijfeld je winkelkar daar en dan achterlaten, je kind van de grond rapen en de winkel uitstormen. Kreeg je dan ook nog eens beschuldigende blikken naar je hoofd geslingerd, dan heb je het helemaal gehad. Gelukkig drogen de traantjes achteraf en maakt een goede knuffel van je kleine dreumes alles goed.

2. Toiletbezoek

Kinderen doorgaan veel fases. Eén daarvan is de nee-fase. Kinderen zeggen dan op alles nee. Hoewel amusant bij momenten kan dat zeer frustrerend zijn als je bezig ben met zindelijkheidstraining. Je vermijdt liever een situatie waarin je kleine de hele dag met een natte broek moet rondlopen, dus stel je voor om naar het toilet te gaan. Dan kan je in de nee-fase een oorverdovend geschreeuw verwachten: “NEEEE! IK WIL NIET PLASSEN!”

Er valt niet meer te discussiëren, dus moet je je kleine maar meesleuren naar de pot. Dat brengt natuurlijk het nodige gestaar met zich mee. Maar je kan niet anders, want als je lieverd nu niet mee komt moet ‘ie gegarandeerd over tien minuutjes. Dus zet je door en na de nodige moeite slaag je er toch in om lekjes te vermijden. Weet dat we veel respect voor je hebben, mama.

3. Het park

Het is een mooie zomerdag, dus besluit je om een picknick te maken en naar het park te gaan. Je trekt een flesje wijn open en geniet van de stilte. Tot er een gezinnetje naast je neerstrijkt. Twee kinderen roepen het uit. De ene wil naar huis, de andere rent hyperactief rond. Daar gaat de rust. Maar even later komt de kleinste even kennismaken. Cuuute!

Kid GIF by SOJA - Find & Share on GIPHY

4. Restaurant-mania

Herinner je nog de zorgeloze dagen van vroeger op restaurant? Je ging alleen, met een vriend, vriendin of met je partner. Die dagen lijken soms lang vervlogen. Tegenwoordig moet je je kinderen op hun stoel houden, om ze twee seconden later toch kwijt te raken. Je moet hun eten voorsnijden, ook al laten ze de helft liggen. Na een tijd geef je het op, want eigenlijk moet je gewoon heel hard lachen met je kleine pruts. Je kan je geen leven meer inbeelden zonder hen.

Ben je geen ouder, dan ziet de situatie er heel anders uit. Je moet enorm lachen wanneer de ouders niet beseffen dat hun kleine groentjes aan het verstoppen is. Op andere momenten kan je hoofd wel ontploffen als de kleine maar tegen je stoel blijft botsen. Je beseft vooral dat het heel veel energie vraagt, mama of papa zijn.

Airplane Flight GIF by Duracell - Find & Share on GIPHY

5. Loslopend wild

Kinderen zitten boordevol energie. Als volwassene kan het heel wat moeite vergen om hen bij te houden. Na een lange dag kan je het soms niet meer opbrengen om achter hen aan te hollen. Als je zelf geen kinderen hebt kan het daarentegen een hilarisch zicht zijn.

Kleine koters kunnen je soms horendol maken. Soms verlies je je geduld. Andere keer ben je enkel toeschouwer van de frustraties van een ander. En eerlijk gezegd is dat een leuke afwisseling. Het is goed om weten dat niemand alles perfect op orde heeft en dat iedereen wel eens gefrustreerd geraakt.

Lees ook: Waarom je je tranen niet moet verbergen voor je kind

Reageer op artikel:
Wat je écht denkt wanneer een moeder haar geduld verliest in het openbaar
Sluiten