Jill
Jill Culinair 3 feb 2018

Hoe lang kan je eten bewaren in de vriezer, koelkast of voorraadkast?

Is die kipfilet achterin je vriezer eigenlijk nog wel goed? En wat met die halve pot mosterd die al een tijdje (Joost mag weten hoe lang) in je koelkastdeur staat? Hoe lang kan je eten bewaren?

Dat blijft de terugkerende vraag telkens wanneer je de vriezer, koelkast of berging opruimt. Gelukkig staat er tegenwoordig altijd een houdbaarheidsdatum op de verpakking. En gezond verstand heb je ook: ziet het er nog oké uit, ruikt het vreemd? Twijfel je dan toch nog? Hier is een overzichtje (print ‘m zeker uit) van hoe lang je eten kan bewaren in de vriezer, koelkast of voorraadkast.

Eten bewaren

Een korte uitleg:
Blauw: in de koelkast (ongeopend)
Paars: in de koelkast (geopend)
Mintgroen: kamertemperatuur (ongeopend)
Mosgroen: kamertemperatuur (geopend)
Oranje: in de vriezer

eten bewaren

 

Reageer op artikel:
Hoe lang kan je eten bewaren in de vriezer, koelkast of voorraadkast?
Sluiten