Jill
Jill Kids 15 aug 2019

Hoe praat je met je kind over sexting?

Met je kinderen praten over intimiteit en seks is niet altijd even aangenaam. Toch is het uitermate belangrijk en dus een taakje voor op de moetjes-lijst. Hier zijn alvast 4 tips om met je kind over sexting te praten.

Praten over sexting met je kind

1. Voorkomen is beter dan genezen

Wacht niet tot er iets gebeurt door sexting om over het onderwerp te praten. Zoals we al zeiden: het is onaangenaam om zo’n onderwerpen aan te snijden, maar je moet je kind duidelijk maken wat de gevolgen ervan zijn.

2. Eeuwigheid

Herinner je kind eraan dat verstuurde foto’s nooit meer helemaal van jou alleen zijn. De persoon naar wie je het gestuurd hebt kan dan wel zeggen dat ‘ie de foto gewist heeft, misschien liegt hij/zij of heeft hij/zij de foto al naar een ander doorgestuurd. Vraag maar eens aan je tiener hoe hij/zij zich zou voelen mocht een van zijn leerkrachten, ouders of de hele school zijn foto’s zien.

3. Druk

Heb het ook even over de sociale druk die bij sexting komt kijken. Erken dat tieners inderdaad door leeftijdsgenoten gepusht kunnen worden om dingen te doen die ze eigenlijk niet willen doen. Maar wijs er ook op dat hoe groot die sociale druk ook is, de sociale vernedering na de foto’s veel erger is.

4. Eindpunt

Denk ook aan andere kinderen door je eigen kind te leren dat zij zelf een eindpunt zijn als ze een foto ontvangen door die foto niet door te sturen. Leer hen dat ze zo’n foto zouden moeten verwijderen. Zo zijn ze deel van de oplossing in plaats van het probleem.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hoe praat je met je kind over sexting?
Sluiten