Jill
Jill Body & beauty 30 aug 2019

Hoe vaak mag je je badhanddoek eigenlijk gebruiken?

Wat is er beter dan na een uitgebreid bad of een heerlijke douche naar een proper gewassen badhanddoek grijpen? Helemaal niks, zeker als je weet dat je die handdoek liever niet al te vaak opnieuw gebruikt. 

Het is natuurlijk zonde om je badhanddoek na één keer alweer in de wasmand te pleuren: hij is gewoon een beetje nat, maar echt niet vuil! Morgen kun je ‘m zorgeloos opnieuw gebruiken na je douchebeurt, toch?

Natte handdoeken: een bron van bacteriën

Dat kan wel degelijk hoor, al wil je hem niet al te vaak hergebruiken, want warmte en vocht zijn favorieten van veel bacteriën. En jij bent misschien wel proper na het douchen, maar toch blijven er veel celresten achter. Wanneer je je afdroogt, blijven die in je handdoek achter en dat maakt al die bacteriën extra gelukkig.

Nu zijn die niet gevaarlijk hoor, maar je wil ze toch liever geen vrij spel geven. Dat is meteen de reden waarom je je handdoek al-tijd goed moet laten drogen na gebruik en ‘m zeker niet op een hoopje in de badkamer mag gooien. Vertel dat maar eens tegen je puber.

Zo vaak kan je je badhanddoek gebruiken

Als je je handdoek tussendoor volledig laat drogen kun je ‘m maximaal drie keer gebruiken! Stinkt je handdoek al sneller? Gooi ‘m dan in de was, want hij zit vol microben. Het is trouwens ook niet verstandig om je handdoek met je huisgenoten te delen. Zo kunnen bepaalde virussen, infecties, maar ook puistjes worden overgedragen via handdoeken. #yikes

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hoe vaak mag je je badhanddoek eigenlijk gebruiken?
Sluiten