Jill
Jill Thuis 11 feb 2018

Hoe vaak moet je een badhanddoek wassen?

Van sommige voorwerpen in huis weet je dat ze vies zijn, zoals de toiletbril. Maar wat dacht je van je badhanddoek? Dat blijkt dus ook een bron van bacteriën en viezigheid. Weet jij hoe vaak je je badhanddoek moet wassen?

Je badhanddoek wassen of opnieuw gebruiken?

Op het moment dat je je afdroogt, komen er duizenden bacteriën, dode huidcellen, schimmels, speeksel, urinale en anale afscheidingen op je handdoek. Ook als je ze niet ziet met het blote oog. Toch hangen de meeste mensen hun handdoek na het afdrogen vaak een aantal dagen terug voor volgend gebruik. Iets wat je volgens pathologen en microbiologen beter niet doet. Althans, niet te vaak.

hoe vaak moet je je badhanddoek wassen?

Maar hoe vaak moet je je handdoek dan wel wassen? Je kunt ‘m maximaal drie dagen achter elkaar gebruiken, maar dan alleen als je je handdoek tussendoor helemaal kurkdroog laat worden. Vochtige handdoeken zijn namelijk de ideale plek voor bacteriën en schimmels.

Natuurlijk is een handdoek die je een aantal dagen achter elkaar gebruikt niet schadelijk voor je gezondheid, maar als je dat aanzienlijk langer doet wel. Onthoud dus: handdoeken zijn heel vies en dus moet je ze op tijd wassen. Zeker als ze van je kinderen zijn of als je ze met hen deelt.

Lees ook: een heet bad is (bijna) net zo gezond als een uur sporten

Reageer op artikel:
Hoe vaak moet je een badhanddoek wassen?
Sluiten