Jill
Jill Kids 13 jan 2020

Vies, viezer, viest: hoe vies is de knuffel van je kind nu écht?

Best gek dat de knuffel van je kind iedere dag geknuffeld wordt, maar dat je ‘m niet zo vaak wast. Die harige vriendjes krijgen heel wat te verduren en dus zijn ze vaak viezer dan ze er op het eerste gezicht uitzien. Comedian Ali Wong besloot om de knuffel van haar dochtertje in bad te doen en dat was best confronterend.

Eyeopener

Toen de comediènne het beestje ondergedompeld had in water werd al snel duidelijk dat ze dat eigenlijk al veel eerder had moeten doen – en simpelweg vaker. De kleur van het water alleen al sprak boekdelen: een donkerbruine kleur ziet er nu eenmaal niet bepaald fris uit. Reden genoeg om de knuffel van je kleine eens te wassen, dus.

In Noorwegen was er onlangs een campagne om ouders te waarschuwen voor dit verborgen vuile item, zeker gezien het feit dat kinderen er iedere nacht mee slapen. Steeds meer kinderen hebben last van astma, allergieën of een langdurige verkoudheid. De Noorse Hart- en Longstichting LHL stelt dat het deels komt door de huisstofmijt die zich verzamelt in kinderknuffels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali Wong (@aliwong) op

Hoe vaak moet je knuffels wassen?

Het is aan jou hoe vaak je de knuffels van je kind wast, maar er zijn momenten dat het net even iets belangrijker is. Wanneer je kleintje griep heeft gehad of net van hoofdluizen is afgeraakt geef je zijn trouwe compagnon beter even een badje. Als je kind naar de kinderopvang gaat (en zijn knuffel meeneemt), kan een wekelijkse wasbeurt ook nodig zijn.

Hoe je zo’n pluchen diertje wast? Wij hebben een spoedcursus knuffels wassen uitgeschreven.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Vies, viezer, viest: hoe vies is de knuffel van je kind nu écht?
Sluiten