Jill
Jill Body & beauty 5 feb 2019

Hoeveel calorieën verbrand je met seks?

Waarom zou je gaan joggen als je even goed thuis wat calorieën kunt verbranden? Geen paniek: we hebben het niet over het huishouden, wel over sexy time met je partner. Weet jij hoeveel calorieën je verbrand met seks?

Calorieën verbranden met seks

Calorieën verbranden met seks is óók een manier om aan meer beweging te komen. Als we Mens Health mogen geloven zijn het trouwens wel de mannen die tijdens een gemiddelde vrijpartij meer verbranden.

Zij tikken de 100 calorieën aan, terwijl het getal bij vrouwen op 69 ligt. Als je dacht dat je dat bord pasta kon verbranden door een vrijpartij met je vriend is dit wellicht een teleurstelling, maar hé, als je al je ‘sportbeurten’ tijdens je relatie optelt kom je toch al een eind.

boost je libido

4.2 calorieën per minuut

Er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan dit getal. Die calorieën verbranden zich uiteraard niet vanzelf: het verschilt per persoon en hangt af van hoeveel je weegt, hoeveel je daadwerkelijk doet tussen de lakens en hoe lang jullie de liefde met elkaar bedrijven.

Volgens onderzoek kun je in ieder geval 4.2 calorieën per minuut rekenen. Bovendien is dit alleen maar mooi meegenomen, want het is natuurlijk het belangrijkst dat júllie er plezier in hebben.

En het is een stuk leuker dan calorieën verbranden tijdens het huishouden.

Lees ook: Zoveel calorieën verbrand je tijdens het huishouden

Reageer op artikel:
Hoeveel calorieën verbrand je met seks?
Sluiten