Jill
Jill Persoonlijk 13 sep 2019

Waarom een home office onmisbaar is en je nooit vanuit bed zou moeten werken

De verleiding is groot om vanuit je favoriete plek op aarde – je bed – te werken als je thuis werkt. Lekker in je pyjama met het deken over je heen en de kussens in je rug. Slecht nieuws: dat is helemaal niet zo’n goed idee als het lijkt. In tegendeel, er zitten zelfs een hoop nadelen aan werken vanuit bed.

De balans tussen werk en privé

De lijn tussen werk en privé wordt wel heel blurry als je werkt vanuit bed. Zeker voor mensen die het lastig vinden zich los te koppelen van hun werk als ze hun laptop dichtklappen, is het geen goed idee om dit te doen. Volgens ‘The Division of Sleep Medicine’ van Harvard leggen je hersenen een connectie tussen je bed en werk, ook als het tijd is om te slapen. Daar gaat je goede nachtrust.

Een fijne home office is wél ideaal. Je doet de deur gewoon dicht om 17 uur – of welke tijd dan ook. Dat betekent dat je werkdag erop zit.

Het is niet goed voor je houding

Het lijkt de meest comfortabele plek ooit, dat bed van jou. Maar op de lange termijn zorgt werken vanuit bed voor lichamelijke klachten. Je houding is immers alles behalve ergonomisch. Daarnaast zorgt zo’n houding óók voor een lagere productiviteit.

In een home office kun je ervoor zorgen dat je stoel en bureau op de juiste hoogte zijn afgesteld, en dat je op de juiste afstand van je beeldscherm zit.

Het heeft een negatieve invloed op je seksleven

Als het voor jou normaal wordt om in bed te werken, zal je al snel zien dat je ook ‘s avonds of ‘s ochtends even snel een mailtje stuurt. Hoe meer je jouw scherm gebruikt in de slaapkamer, hoe meer je seksleven eronder zal lijden, zo legt Business Insider uit. Behoud je slaapkamer als ruimte voor intimiteit en slaap. Niets meer en niets minder!

Dit artikel verscheen eerder bij ons zusje WorkJuice.

Ook interessant: thuiswerken is leuk en dankzij deze tips krijg je ook effectief iets gedaan

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Waarom een home office onmisbaar is en je nooit vanuit bed zou moeten werken
Sluiten