Jill
Jill Thuis 8 nov 2019

Deze hoofdband zorgt ervoor dat snurkers stoppen met snurken

Als je vindt dat mensen die klagen over een snurkende partner overdrijven, heb jij waarschijnlijk geen snurkende partner. Het is nu eenmaal niet fijn dat je tijdens die kostbare uurtjes (tussen het opstaan voor de baby door bijvoorbeeld) ook nog eens last hebt van een kettingzaag naast je. Deze hoofdband belooft tenminste dat laatste probleem op te lossen voor jou.

Philips komt met Snoring Relief Band

De Snoring Relief Band meet de slaaphouding van de gebruiker via een sensor. Vaak ga je immers snurken als je op je rug ligt. Door middel van lichte vibraties traint het gadget je dan om terug te draaien naar de juiste slaappositie – en dat zonder je wakker te maken dus je lief kan ook al niet klagen zoals wanneer je hem eigenhandig een duw geeft opdat hij zich zou verplaatsen.

Philips lichtte in januari al een tipje van de sluier op op de grote tech-beurs CES in Las Vegas. Vorige week was de hoofdband ook te zien op tech-beurs IFA in Berlijn. In de loop van het jaar kunnen Amerikaanse consumenten de anti-snurkband ook effectief gaan gebruiken. Europa en andere markten volgen in 2020.

Deep Sleep Headband

Philips kwam vorig jaar al met de Deep Sleep Headband, een soort slaaphelm met een ‘akoestische stimulatie’ die inspeelt op de verschillende fases van met name de REM-slaap. De hoofdband is in de Verenigde Staten al beschikbaar, maar Europa moet er nog even op wachten.

Lijkt de hoofdband je irritant om mee te slapen? Eerder deze zomer schreven we ook al over Smart Nora, een gadget dat gewoon op je nachtkastje ligt en geactiveerd wordt door een monitor die onder je kussen ligt. Ook dat gadget zou er door middel van trillingen van je kussen voor zorgen dat je – onbewust – van houding verandert.

Bron: Want

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze hoofdband zorgt ervoor dat snurkers stoppen met snurken
Sluiten