Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Uit 16 nov 2018

Plezant op restaurant #2: Brusselse burgers en muurtekeningen bij Houtsiplou

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Brusselse burgers bij Houtsiplou. 

Houtsiplou

Verborgen tussen allerlei kleine straatjes vind je het Rouppeplein, waar Houtsiplou meteen opvalt. Op het terras staan kleurrijke tafels en ook van de buitenkant van het restaurant word je instant vrolijk. En dat gevoel verdwijnt niet als je binnenstapt, integendeel.

View this post on Instagram

Looking forward to those terrace evenings! ?

A post shared by EllesBxl (@ellesbxl) on

Wat meteen opvalt, is de gigantische muurschildering die niet alleen de beneden-, maar ook de bovenverdieping inneemt. Zowel Brusselaars als de rest van België kunnen er op zoek naar alles wat de hoofdstad te bieden heeft, in stripvorm.

Daag je kinderen uit om op zoek te gaan naar Suske en Wiske en laat hen kennismaken met de wereld van René Magritte, Benoît Poelvoorde en Jacques Brel. Bonuspunten voor wie het stadhuis als eerste vindt.

View this post on Instagram

만화강국인 벨기에에는 어딜가도 만화그림이 가득~ #벨기에#만화#브뤼셀#점심

A post shared by Lynn Taylor (@lynntaylor_home) on

Raken je kinderen uitgekeken op de muurtekening? Dan kunnen ze zich op de bovenverdieping uitleven met spelletjes, boeken, kleurpotloden en LEGO. En als je je kroost even kwijt bent, zitten ze vast op het toilet, want daar mogen de kleinsten (oké, jij ook als je dat echt wilt) zélf op de muur tekenen.

View this post on Instagram

A post shared by Mérième (@meriemeb) on

Ruime porties, kleine prijzen

Houtsiplou is een op en top Belgisch restaurant, wat zich ook weerspiegelt in de kaart. Je kunt er terecht voor kaas- of garnaalkroketten (drie stuks – wij zijn toch altijd wat teleurgesteld als er maar twee op ons bord belanden), vleesbrood met stoemp van de dag of rundstartaar, maar ook voor carpaccio of zalmtartaar.

View this post on Instagram

#houtsiplou #tartine #⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

A post shared by @ mybigbruxelles on

Voor de kleine honger ga je voor de slaatjes of stevig belegde boterhammen (met verse zalm en scampi’s, ricotta en citroen!) en er staan zelfs ricebowls op de kaart. Ook ‘s ochtends ben je er welkom en kies je tussen een ‘sucré’ en een ‘salé’ ontbijtje.

View this post on Instagram

Lucky we chose only 2 sandwiches for 3 ?? #houtsiplou #foodporn #brussels #bruxelles #mnam @katekasparova @t_ina_m

A post shared by Kateřina Hončová (@kacka_kachii) on

Burgers, what else?

Niet dat dat er ook maar iets toedoet, want de kans is groot dat je voor een van hun legendarische burgers gaat. Op de ‘Houtsiplou’ zit gorgonzola, op de ‘Seguin’ geitenkaas, pijnboompitten en balsamico. Er zijn ook genoeg klassieke burgers voor de kindermond, maar voor de kleine honger kan je bengel ook gaan voor iets van het kidsmenu. Denk: spaghetti, nuggets of een kinderburger.

View this post on Instagram

Be my Valentine. #bruxelles#bestburgerintown#valentineday#foreveralone

A post shared by SteDexter (@stedexter) on

En met de ‘Lola’ (champignonburger, mozzarella, pesto, Napolitaanse saus) en de ‘Plouf’ (gepaneerde kabeljauw, koolsla en bearnaisesaus) hebben ze zelfs vegetarische opties en burgers voor de visliefhebber. De frietjes worden geserveerd in een bloempotje.

View this post on Instagram

Give me food ♥️ On a pas bougé depuis le 1er Mars. #veggieburger #belgianbeer @eyohrev

A post shared by Eléa ? (@enjoybirdy) on

Denkbeeldige plek

En de naam? Houtsiplou of ‘Houtsiplou-les-bains-de-pieds’ is een Franse uitdrukking voor een denkbeeldige plek. Gelukkig hebben we ons die geweldige burgers niét ingebeeld en vertoeven we graag nog een paar uur in deze imaginaire hotspot.

Houtsiplou

Rouppeplein 9
1000 Brussel

Reageer op artikel:
Plezant op restaurant #2: Brusselse burgers en muurtekeningen bij Houtsiplou
Sluiten