Jill
Jill Thuis 21 nov 2019

5 stijlvolle tips om je huis babyproof te maken

Zodra je kindje begint te kruipen is het uiterst belangrijk om je huis babyproof te maken. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je huis er minder stijlvol uitziet dankzij deze tips.

Huis babyproof maken

1. Stopcontacten afplakken

Als je kindje zijn zinnen heeft gezet op de stopcontacten in jullie huis, kun je maar beter zien dat die afgeplakt zijn. Wist je dat er speciale stickers te koop zijn om dat stijlvol te doen?

2. Touwtjes

Die lange jaloezieën zijn heerlijk bohemian en daarnaast ook nog eens functioneel om de zon uit je ogen te houden. Maar de touwtjes waarmee je kunt bepalen hoe hoog of laag die hangen zien er ook erg verleidelijk uit voor jouw baby.

Knoop daarom in het touwtje zelf een knoopje zodat jij er wel bij kan, maar je uk niet. Niemand die het zal merken.

3. Giftige planten

Sommige kamerplanten zijn giftig. We beweren echt niet dat je kind aan je planten zal beginnen likken alsof het lolly’s zijn, maar een ongelukje is snel gebeurd. Check daarom je kamerplanten even en vervang ze eventueel door veilige exemplaren.

4. Puntige hoekjes

Een opengeknipte zwembadnoedel of een gescheurde tennisbal: je hebt vast al genoeg manieren voorbij zien komen om de scherpe hoeken van je meubels babyproof te maken. Erg stijlvol zijn ze niet. Gelukkig kun je ook gewoon siliconen-covers kopen die er op z’n minst een stuk neutraler uitzien.

5. Gootsteenkastje

De meeste gezinnen bewaren hun giftige spullen (denk aan afwasmiddel of ander poetsgerei) onder hun gootsteen. Logisch, want zo heb je meteen water bij de hand om te beginnen poetsen.

Maar je kleintje kan ook aan die onderste kast. Bewaar daarom je giftige spullen op een hoger schab, of kies ervoor de kast af te sluiten voor kleine peuterhanden.

Ook interessant:

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 stijlvolle tips om je huis babyproof te maken
Sluiten