Britt
Britt Uit 16 mei 2019

3 redenen waarom Jafar uit ‘Aladdin’ echt niet slim is + winactie voor de nieuwe film

Anna die wil trouwen met een man die ze een dag kent, Tarzan die plots met een Amerikaans accent spreekt en Ariel die binnen drie dagen de man van haar leven moet inpalmen … Elke week bekijkt Famme een kinderfilm met arendsogen om af te rekenen met de rariteiten. Deze week is Jafar uit ‘Aladdin’ aan de beurt.

Iedereen blijft dromen van een toertje op het vliegend tapijt, maar toch zijn er enkele onrealistische elementen uit ‘Aladdin’ die even opgehelderd moeten worden. Jafar is bijvoorbeeld minder slim dan je denkt …

1. Jafar verspilt zijn eerste wens

Voor een machtig persoon heeft Jafar ze toch niet alle vijf op een rij, want hij had een wens kunnen sparen als hij wat langer had nagedacht. Zo wenste hij eerst dat hij sultan zou zijn en vervolgens dat hij de machtigste tovenaar op aarde zou worden. Als hij die tweede wens eerst had gedaan, dan had hij zichzelf met zijn hocus pocus gemakkelijk tot sultan kunnen kronen, zonder een wens te verspillen. #gemistekans

2. Zijn tactiek zorgde voor tijdverspilling

Jafar heeft een magische ring die hem naar de juiste ruwe diamant zal leiden. Waarom dan eerst willekeurig mensen naar de grot sturen, als de tijger van zand hen sowieso zal opsmikkelen als een smoske? Pure tijdverspilling.

3. Yasmine verliefd laten worden

Er zijn enkele regels bij het bepalen van je wens: je kan geen doden terughalen, je kan niet om méér wensen vragen en je kan geen mensen op jou verliefd laten worden. Toch is Jafar zo dom om dat te vragen, terwijl hij het eigenlijk zelf zou kunnen oplossen: hij heeft immers een staf waarmee hij mensen kan manipuleren.

Win tickets voor ‘Aladdin’!

Jafar mag dan een (domme) bad guy zijn, wij willen hem wel bezig zien in de live action-remake van ‘Aladdin’ die vanaf woensdag 22 mei in de bioscoopzalen te zien is. Sta jij ook te popelen? Dat treft, want we mogen vijf duotickets weggeven voor de Ladies at the Movies op diezelfde dag. Ter verduidelijking: dat is ‘Aladdin’ zien op de premièredatum mét een vriendin én gratis cava. #lifegoals. Deelnemen doe je via dit wedstrijdformulier.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
3 redenen waarom Jafar uit ‘Aladdin’ echt niet slim is + winactie voor de nieuwe film
Sluiten