Janne
Janne Persoonlijk 4 aug 2018

Jessica Biel deelt hoe Justin Timberlake en zij omgingen met slaaptekort

In je eerste dagen als ouder ben je vaak niet alleen geobsedeerd door je kindje, maar ook door slaap. Door je gebrek aan slaap, om precies te zijn. Jessica Biel weet precies hoe dat voelt.

Slaaptekort van Jessica Biel

‘Slaaptekort is heftig’, vertelde Jessica laatst tijdens een evenement in haar restaurant Au Fudge. ‘Ik heb een zoontje van 3 en hij slaapt vrijwel nooit een hele nacht door. Zeker in de eerste zes maanden moet je slapen wanneer je kunt slapen’, raadt ze aan.

Jessica kreeg in 2015 samen met haar man Justin Timberlake (jaloers) zoontje Silas. Hij is inmiddels drie jaar oud en slaapt redelijk, maar het koppel vergeet de slapeloze nachten die hij hen in het begin bezorgde nooit meer.

Jessica: ‘Het eerste jaar maakten we onszelf gek door alles goed te willen doen, terwijl we geen idee hadden waar we mee bezig waren. We waren doodsbang en uitgeput’.

Dr. Harvey

Toen Silas ouder werd ontspanden Jessica Biel en haar echtgenoot meer. Dankzij oppas Connie en de methodes uit een boekje van Dr. Harvey overleefden ze hun periode van ernstig slaaptekort, thank god.

Harvey Karp is kinderarts en auteur van ‘The Happiest Baby on the Block’. Vooral zijn Five S-methode was een uitkomst voor de beroemde ouders.

De vijf s’en

Jessica kreeg het boekje cadeau van een vriendin en werd al snel fan van de methode. Bij Five S ga je simpelweg een lijstje met vijf s’en af. In het Engels: swaddling, side, shushing, swinging en sucking. Voor ons: inbakeren, op zijn/haar zij leggen, sussen, wiegen en zuigen (tut erin).

Het principe is dat een van die vijf acties iedere ontevreden baby kan troosten. Jessica: ‘Ik ging het lijstje met de vijf punten af en keek wat er gebeurde. Oké, die geprobeerd. Werkt niet. Nee, niet deze. Die ook niet. Oh, dát is ‘m. Na een uur was het vaak weer iets anders, maar vaak begon ik patronen te zien.’

Hulp bij slaaptekort

Voor sommige ouders kan deze methode uitkomst bieden, maar veel koppels ontwikkelen op den duur hun eigen technieken. Waar je ook voor kiest, wees niet bang om hulp te zoeken als je er doorheen zit. Of je je ouders nu vaker inschakelt of gaat voor een boek met slaapmethoden: je mag toegeven dat het moeilijk is.

Volgens Jessica zouden moderne moeders een voorbeeld moeten nemen aan vroeger ‘toen tantes, vriendinnen, peetmoeders en -vaders de baby even overnamen zodat de moeder kon rusten. Moeders konden rekenen op hun village.’ Zijn we het mee eens, want it takes a village to raise a child.

Lees ook: Justin Timberlake introduceert: de braspberries

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Jessica Biel deelt hoe Justin Timberlake en zij omgingen met slaaptekort
Sluiten