Jill
Jill Body & beauty 12 feb 2018

Een jonge moeder zijn is geweldig om deze 5 redenen

Ben jij een van die gelukkige moeders, die in haar jonge jaren al een miniversie van zichzelf op de wereld heeft gezet? Dan herken je ongetwijfeld deze vijf voordelen van een jonge moeder zijn.

1. Je hebt veel energie

Opvoeden is zwaar, maar omdat je nog jong bent, ga je hier heel goed mee om. Je bent nog gewend om ‘s nachts wakker te zijn (nog niet zo lang geleden stond je tot in de late uurtjes te dansen). Je kunt wat makkelijker tegen weinig slaap en dat is precies wat je nodig hebt als moeder. De volgende dag sta je alsnog bruisend van energie op, want die energie krijg je van je kind. Je geniet nu meer van het leven, omdat je al een kleintje hebt rondlopen.

2. Je carrière wordt alleen maar beter

Veel mensen denken: eerst carrière maken en daarna aan kinderen beginnen. Maar het kan ook gewoon prima andersom. Eerst een kind, daarna aan het werk. Jonge moeders zijn vaak flexibeler en slagen er makkelijker in alles te combineren. Door het moederschap weet je als geen ander hoe je efficiënt multitaskt en hoe je prioriteiten stelt. Het moederschap is een van de grootste leerscholen die er zijn: je leert jezelf kennen en ontdekt talenten waarvan je niet wist dat je die had. Daar kan geen studie of job tegenop. Dit gaat je dus zeker helpen bij het maken van carrière.

3. De band tussen je kind en z’n grootouders is sterker

Het is niet alleen een groot voordeel voor je kind of jou, maar ook voor jouw ouders. Zij staan waarschijnlijk nog middenin het leven. Fit en energiek genoeg om actief op te passen. Hierdoor bouwen ze een goede band op met je dreumes én genieten ze langer van elkaar. Je lieverd houdt later vast prachtige herinneringen over aan die namiddagen ravotten bij opa en oma. En dat is nog niet alles: als jonge moeder heb je zelf  ook meer kans om je achter- achterkleinkinderen geboren te zien worden. Hoe leuk zou dat zijn?

4. Minder kans op een risicovolle zwangerschap

Vrouwen die op latere leeftijd zwanger worden, hebben meer kans op een risicovolle zwangerschap. Vrouwen zijn het vruchtbaarst in hun twintiger jaren en de kans op een miskraam of geboorteafwijkingen is in deze periode het laagst. Iets minder zorgen dus waardoor je volop kan genieten van je zwangerschapsperiode.

5. Je hebt nog een heel leven te gaan

Je hebt geen last van een biologische klok die tikt. Er is nog genoeg tijd voor een tweede, derde of vierde kindje. Pas wanneer je er weer aan toe bent, begin je aan de volgende. Je bent toch nog jong genoeg.

Dat is waarom het geweldig is een jonge moeder te zijn!

Reageer op artikel:
Een jonge moeder zijn is geweldig om deze 5 redenen
Sluiten