Jill
Jill Thuis 4 sep 2019

3 dingen waar de juf of meester helemaal gek van wordt

Het schooljaar is weer bezig wat betekent dat jij iets meer rust hebt. Maar die lieve leerkrachten daarentegen hebben nu dagen waarop ze een hele dag omringd worden door een stuk of twintig kinderen. Maak het hen daarom niet te moeilijk en vermijd deze dingen waar leerkrachten gek van worden.

Onredelijke verzoeken

Een leerkracht begrijpt echt wel dat jouw kind uniek is. Maar ieder kind is dat en daarom is het oneerlijk om onredelijke verzoeken te doen bij de leerkracht. Je kind zal dus – net als ieder ander kind – niet op ieder moment van de dag mogen eten als het daar geen medische reden voor heeft.

Onder druk zetten

Je moet niet proberen de leerkracht van je kind als antagonist te zien. Uitspraken als ‘ik denk dat mijn zoon/dochter het dit jaar heel goed gaat doen’ met een dreigende blik naar de leerkracht levert je dan ook niets op buiten een ongemakkelijk gevoel van de leerkracht. Hij of zij hoopt even hard dat je zoon of dochter het goed zal doen dit jaar, en het zal alles in de strijd gooien om daarvoor te zorgen. Maar een leerkracht mag de andere kinderen niet benadelen dus zelfs als hij of zij het zou willen, is de leerkracht op een bepaald punt ook beperkt.

In plaats van de schoolproblemen van je kind aan de juf of meester te wijten, kun je beter proberen een inzicht te krijgen in waar de echte obstakels liggen. En laat de leerkracht daar nu net de geknipte persoon voor zijn om je daarbij te helpen.

Overlopende roosters

Veel ouders leggen tegenwoordig al (buiten)schoolse activiteiten vast voordat het schooljaar begonnen is. Maar wat als je kind net dit jaar moeite blijkt te hebben met Frans? Of dat het dagelijks vermoeider thuiskomt dan vorig jaar?

Wacht liever de eerste weken van het schooljaar even af om te zien of je kind er al dan niet extra activiteiten wil bijnemen. Onthoud ook dat niets doen juist goed is voor kinderen, zeker als het al een hele dag op school veel prikkels te verwerken heeft gehad.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
3 dingen waar de juf of meester helemaal gek van wordt
Sluiten