Jill
Jill Beauty 22 jan 2018

Kale mannen zijn sexy

Eén van zijn grootste nachtmerries? Kaal worden. Verwoede pogingen om het resterende haar alle kanten op te kammen, doen vaak meer kwaad dan goed. Maar stiekem vinden we zo’n kale man best sexy, toch?

Vele vrouwen zien kale mannen als mannelijker, dominanter en sterker. Echte leaders of the pack, lekker sexy. Al blijft het wel raden naar de vrouwelijke denkkronkels die tot die indruk leiden.

Waarom we kale mannen sexy vinden

Bij een eerste ontmoeting met een man valt je oog normaal gezien op zijn kapsel. Geen haar? Dan zijn we ‘gedwongen’ om eerst naar zijn ogen te kijken. Daaruit volgt vaak een intensere eerste kennismaking. Een andere verklaring is dat we een kale man associëren met baby’s. En hup, ons moederinstinct neemt het over.

Kortom: lieve, sexy, kale(nde) mannen, jullie zijn hot. Vergeet haarstukjes, gek gekamde coupes of haarimplantaten: voor ons hoeft dat niet. Een geschoren hoofd is veel aantrekkelijker dan een zichtbaar kalende versie.

Psychologische problemen kaalheid

Volgens de Amerikaanse Hair Loss Association (ja, die bestaat echt) verliest tweederde van de mannen een deel van zijn haar rond zijn 35ste. Maar liefst 85 procent van de mannen kampt vijftien jaar later met significant haarverlies.

Wanneer mannen op jonge leeftijd – rond hun twintigste al – hun haar (beginnen te) verliezen, is er vaak een verband met psychologische problemen. Ze denken namelijk dat ze een deel van hun mannelijkheid verliezen. Alles afscheren is misschien niet de oplossing, maar het resulteert wel in een verzorgde look. En die kunnen vele vrouwen wel smaken.

Weet je wat nog sexy is? Mannen met grijs haar.

Reageer op artikel:
Kale mannen zijn sexy
Sluiten