Pimp je kalfslapjes met deze pizzasaus (die echt naar pizza smaakt)

Culinair

Een klassiek Italiaans gerecht is vitello alla pizzaiola, ofwel: kalfslapjes met pizzasaus. En ja, die saus smaakt wel degelijk naar pizza. De gulden middenweg tussen pizza en iets gezonder eten.

Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept. En ons zusje Culy deelt dat van haar. Er is ook een variant op dit gerecht met biefstuk: bistecche alla pizzaiola. Je kan hiervoor hetzelfde recept gebruiken en het kalfsvlees vervangen door dunne lende.

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, in stukjes
  • 4 ansjovisfilets, uitgelekt in stukjes (tip: die kun je achterwege laten als je zelf niet zo voor ansjovis bent)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handvol platte peterselie, fijngehakt
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter

Het recept voor kalfslapjes met pizzasaus

  1. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit in een ruime pan de olie met de boter op middelhoog vuur. Braad het vlees 2 minuten aan elke kant en haal uit de pan.
  2. Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en 2/3 van de peterselie en oregano in de pan en roer goed door. Roer er na 2 minuten de tomatenblokjes door en breng aan de kook. Kruid met peper.
  3. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen (zonder deksel).
  4. Leg de kalfslapjes terug in de pan en verwarm ze nog 1 minuut mee.
  5. Lekker met gekookte krieltjes en prinsessenboontjes.

Lees ook: Krokante koteletten voor kieskeurige kinderen