7 kamerplanten die elk interieur een botanische sfeer geven

Thuis

Een woonkamer zonder planten is als een café zonder bier. Vooral boho-achtige planten doen het dit voorjaar goed – denk aan palmbladeren, cactussen en de Hortus Botanicus. Wij hebben voor jou alle planten die je interieur die bohemian touch geven op een rijtje gezet. 

Planten voor elk interieur

1. Strelizia Nicolai

Een bekende kamerplant is de Strelizia. Die komt in allerlei soorten en maten, maar onze persoonlijke favoriet is de Strelizia Nicolai zoals op de foto hieronder. Hoe groter je de plant wilt, hoe meer je zult moeten betalen. Maar dan heb je natuurlijk wel een eyecatcher in je woonkamer – mits je er de ruimte voor hebt natuurlijk.

2. Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa lijkt op de Strelizia, alleen heeft deze plant gaten in de bladeren. Hierdoor heeft ‘ie iets weg van bananenbladeren. Ook deze plant geeft jouw interieur een lekkere bohemian vibe. Je hoeft deze plant slechts twee keer in de week water te geven – perfect voor degene onder ons die dat soms wel durven vergeten.

3. De Wilde Olijfboom

Oké, deze is misschien meer mediterraan dan bohémien. Toch moeten we ‘m even met je delen, want hoe leuk is dit olijfboompje? Het wordt trouwens alleen maar beter, want deze plant moet je enkel water geven als de potgrond droog is. Easy peasy dus.

4. Citroenboompje

Wist je dat je ook citroenen in huis kunt laten groeien? Het staat leuk (vooral in de keuken) en uiteindelijk heb jij zelfgekweekte citroenen. Win-win!

Of ga jij voor een zelfgekweekte avocadoplant?

View this post on Instagram

Als ik nou een vrolijk plaatje post, mag ik dan ook heel even klagen? Het onderwerp; zwanger zijn in een overvolle trein! Wat een gedoe is dat zeg! Vrijdag al met pijn en moeite iemand ervan weten te overtuigen dat ik misschien toch wel op de stoel mocht zitten waar zijn koffers lagen na 5 coupe’s te zijn doorgeworsteld. Ging niet van harte. Vandaag werd er iemand boos op me omdat ik toch nog in de volgende coupe wilde kijken of er plek was. Mensen mag ik alsjeblieft een; ‘Ik ben zwanger en ik zou het leuk vinden om te kunnen zitten’ button? Of zoiets op mijn voorhoofd? Je hoeft niet eens op te staan, maar een beetje begrip voor het zoeken naar een stoel is al prettig 🤗 zo dat is eruit! Ik kon uiteindelijk ergens op de trap zitten, hè fijn! #mondayblues #hangry #nietsollenmetzwangerevrouwen #levensgevaarlijk #flowerstagram #lemontree #kitcheninspiration #kitchenstyle #industrialkitchen #plantsofinstagram #plantstagram #binnentuinieren #ikgakoken #ikkookal #😂😂😂 dit is eruit, hè fijn!

A post shared by Groen Interieur (@veel_woongeluk) on

5. Euphorbia Tirucalli

De Euphorbia Tirucalli is familie van de cactus en dat kun je zien aan de ‘stengels’ van de plant. Deze plant is niet per se heel mooi, maar wij vinden hem wel heel schattig. Kan een plant schattig zijn? Wij vinden van wel.

6. Opuntia Indica

De Opuntia Indica staat ook wel bekend als de schijfcactus, wat wij een betere naam vinden. Het geweldige aan een cactus is dat je ‘m bijna geen water hoeft te geven, slechts één keer per maand. Misschien wel ergens plaatsen waar er geen nieuwsgierige kindervingertjes bij kunnen, want prikken kan ‘ie.

7. De rubberplant

De Ficus Elastica komt aan zijn naam door zijn donker en robuust uiterlijk. De bladeren zijn zo dik dat ze echt van rubber lijken.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!