Jill
Jill Kids 13 apr 2019

Deze kapperszaak geeft korting aan boekenwurmen

Een bezoekje aan de kapper is niet alleen uitdagend voor je kind, ook je kapper moet tegen een stootje kunnen. Bij The Fuller Cut barbershop in Michigan hebben ze een originele (en educatieve) manier om kinderen en ouders aan te moedigen het netjes te houden in het kapsalon.

Beloning

Veel ouders beseffen al snel dat een direct gevolg aan het gedrag van hun kleuter verbinden het best werkt om aan te tonen wat wel en niet door de beugel. Een beloning wanneer hij of zij zoals gevraagd flink die autorit van twee uur heeft uitgezeten of een tijdje geen televisie wanneer hij of zij na talrijke waarschuwingen toch het tv-bakje op de grond heeft gegooid.

Ryan Griffin van The Fuller Cut begrijpt dat ook. Daarom lanceerde hij een opmerkelijk initiatief in het kapsalon waar hij werkt.

Voorlezen

Ieder kind dat in de kappersstoel van The Fuller Cut plaatsneemt krijgt de kans om een boek luidop voor te lezen aan de kapper van dienst. Als hij of zij dat doet zijn mama en papa tevreden omdat het voorgeschreven dagelijks half uurtje lezen al van de baan is. Maar er zit ook iets in voor het kind zelf.

the fuller cut barbershop

Ouders moeten immers twee dollar minder betalen wanneer hun kind de opdracht succesvol voltooid. En die twee dollar … gaat rechtstreeks naar de spaarpot van zoon- of dochterlief.

Succesverhaal

Griffin vertelt aan Huffington Post hoe dit initiatief ontvangen wordt: “Ouders vinden het fantastisch en kinderen … wel, zij vinden het leuk om twee dollar terug te krijgen. We krijgen voortdurend complimenten van leerkrachten.”

Het was voor The Fuller Cut meteen een kans om Afro-Amerikaanse jongeren een positief zelfbeeld bij te brengen. De kapperszaak heeft een heel divers publiek en stelt daarom vooral boeken ter beschikking waarin voor de verandering een positief beeld van de Afro-Amerikaanse gemeenschap wordt geschetst. Denk bijvoorbeeld aan een boek over Barack Obama op kindermaat.

“Het mooiste aan het hele verhaal is dat jongere kinderen die nog niet kunnen lezen ook naar een boek grijpen wanneer ze een ouder kind met een boek in de kappersstoel zien zitten. Kinderen hier beseffen dat het cool is om te lezen en dat is fantastisch.”, aldus Griffin. Gaan wij helemaal mee akkoord!

Lees ook: 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Deze kapperszaak geeft korting aan boekenwurmen
Sluiten