Jill
Jill Culinair 19 dec 2018

Deze kerstkoekjes hang je aan je kopje (zandkoekjes zonder ei)

Kerstkoekjes die je aan je kopje kunt hangen zien er niet alleen leuk uit, ze hoeven ook helemaal niet moeilijk te zijn om te maken. Met het recept voor zandkoekjes zonder ei kom je er al. 

Ingrediënten

 • 125 gram zachte boter
 • 75 gram poedersuiker
 • 2 koffielepels vanillesuiker
 • 1 mespuntje zout
 • 135 gram bloem

Recept voor zandkoekjes zonder ei

Als je echte boter gebruikt (wat het lekkerst is) leg je die het best even voordat je begint al uit de koelkast zodat hij wat zacht kan worden.

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de boter in blokjes.
 2. Zeef de bloem en het poedersuiker boven een grote kom. Voeg nu ook het zout en de vanillesuiker toe. Tijd om de vingers vuil te maken: meng alles tot je een egaal deeg krijgt.
 3. Rol het koekjesdeeg uit (een halve centimeter dikte is ideaal) en steek er vormpjes uit. Om in de kerstsfeer te blijven kun je bijvoorbeeld sterren of kerstboompjes maken.
  Snijd vervolgens met een scherp mes een rechthoekige reep uit het koekje, zodat je hem straks over je kopje kunt hangen.
 4. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg er daarna de koekjes op. Tip: zet de bakplaat nu een kwartiertje in de vriezer of wat langer in de koelkast. Zo verliezen de koekjes hun vorm niet wanneer ze de oven in gaan.
 5. Bak de koekjes in 13 tot 15 minuten gaar of tot ze goudbruin zijn. Draai de bakplaat halverwege het bakken om zodat de koekjes die eerst achteraan in de oven stonden nu vooraan liggen.
 6. Laat de kerstkoekjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt zodat ze hard kunnen worden.
 7. Schenk jezelf een lekker kopje koffie in of een dirty snowman, hang je koekje op de rand van je kopje et voilà!
kerstkoekjes
Reageer op artikel:
Deze kerstkoekjes hang je aan je kopje (zandkoekjes zonder ei)
Sluiten