Move over Keulen: wij trekken naar de kerstmarkt in Oostende

Uit

Trek jij alleen richting kust om te bakken en te braden onder een zomers zonnetje? Zonde, want dan mis je de braadworsten, glühwein en vrolijke kerstsfeer van de kerstmarkt in Oostende.

Winter in het Park

Om je hart te doen springcaen van kerstvreugde is het Leopoldpark helemaal versierd met lichtjes. Daar kun je je kinderen (en jezelf) bezig houden met animatie en acts. Of ga jij de schaatsbaan op?

Christmas Village

Voor een toffe kerstmarkt moet je ook niet helemaal naar Keulen te rijden: in de donkere wintermaanden wordt Oostende omgetoverd tot een heuse kerststad. Warme muts op, stevige handschoenen aan, jenevertje dabei en je hebt alle ingrediënten om een perfecte namiddag met familie of avond met vrienden te beleven. Wist je trouwens dat er meer dan 150 verlichte kerstbomen op de Christmas Village in Oostende staan?

Voor je kinderen is er ook voldoende te zien. Zo is er – net als bij Winter in het Park – kerstanimatie voorzien, maar je kunt er ook genieten van een aangepast muziekprogramma. All I want for Christmas is you … 
En voor de niet-kerstliefhebber (Wie zijn ze? Wat doen ze?) is er altijd nog de optie om even te ontsnappen aan de drukte door een romantische wandeling over het kerstvrije strand te maken.

Huis van de Kerstman

Begint de koude toch aan je tenen te knabbelen? Dan kun je uiteraard nóg een glühweintje erbij nemen, maar een bezoek aan het Huis van de Kerstman is ook de moeite. Van 14 tot 16 december reist de Kerstman speciaal af vanuit Lapland om daar samen met jou op de foto te gaan. Een beter decor voor je kerstkaartje kun je niet hebben. Vergeet wel die ietwat kriebelende kersttrui niet aan te trekken om het plaatje compleet te maken.

Lichttunnel

De magie stopt trouwens niet bij de Kerstman. Bezoek zeker de Adolf Buylstraat eens, want daar kun je door een flikkerende lichttunnel wandelen. De 232.500 lichtjes kunnen onafhankelijk van en elkaar aan en uit gaan en daar hebben ze in Oostende een mooie lichtshow van gemaakt waar je vier keer per dag op kunt meefeesten (of met open mond naar kunt kijken zoals wij).

Overtuigd om net zoals Oostendenaren Eva Daeleman, Heidi Lenaerts, … niet alleen in de zomer, maar ook in de winter van Oostende te genieten? Download dan zeker deze bon op het Nieuwsblad zodat je een gratis goodiebag krijgt. We herhalen: gratis goodiebag. Dan drink je bijvoorbeeld enkele glaasjes voor niets, krijg je een paar warme sokken, een voordelengids voor verschillende restaurants en nog veel meer.

In samenwerking met Toerisme Oostende