Surinde
Surinde Kids 11 apr 2019

Op deze manier zijn je kinderen beschermd tegen de zon

Je kinderen beschermen is een van je prioriteiten, als het niet je hoofdprioriteit is. Een van de gevaren waarvoor je ze wilt beschermen is de zon. Dit is heel simpel gedaan met zonnecrème, maar je moet het wel goed aanbrengen of de crème verliest zijn effect. Met deze tips is je kroost klaar om de zon te trotseren.

De juiste zonnecrème

Als moeder wil je je kind natuurlijk beschermen voor alles dat pijn doet, zo ook een verbrand huidje. Als je kind jonger is dan zes maanden, kan je de zon over het algemeen beter vermijden. Voor oudere baby’s en peuters is een zonnecrème SPF 50+ ideaal, maar zorg er wel voor dat er geen ongezonde stoffen zoals parabenen in de crème zitten. Een zonnecrème speciaal voor baby’s of kleine kindjes is altijd een goede keuze.

Natuurlijk kan het zijn dat je kinderen z’n zonnecrème helemaal niet leuk vinden, ze haten het om ingesmeerd te worden of vinden het te lang duren. In dit geval kan je ervoor kiezen om een zonnespray te gebruiken in plaats van een crème. Dezelfde regels gelden: ga voor een spray zonder parabenen en speciaal gemaakt voor de huid van je kind.

Kind beschermen tegen de zon

Hoe breng je de crème aan?

Stap 1: Breng de zonnecrème 15 minuten voordat je in de zon komt aan.

Stap 2: Gebruik niet te veel of te weinig; de hoeveelheid die in een borrelglaasje past is perfect. Breng de crème in cirkelbewegingen aan en zorg dat je overal even veel smeert.

Stap 3: Smeer echt elk stukje huid in. Vergeet zeker de vingers, voeten, oren en de achterkant van de nek niet.

Stap 4: Breng na twee uur opnieuw een laagje aan, zeker als je kinderen zijn gaan zwemmen of veel hebben gezweet.

Lees ook:

4 kinderspelletjes die ideaal zijn voor buiten (en met meerdere kinderen)

Hoe leer ik mijn kinderen netjes eten?

3 manieren waarop je de vakantie van je kind verpest

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Op deze manier zijn je kinderen beschermd tegen de zon
Sluiten