Jill
Jill Kids 9 mei 2019

Hoe leer je je kind van groenten houden? Deze mama’s weten raad

Als ouder krijg je raad van alle kanten. Hoewel goedbedoeld heb je al snel door dat veel van die tips in de praktijk toch net even anders uitdraaien. Gelukkig zijn er ook ervaringsdeskundigen die wel realistisch zijn, zoals deze mama’s die vertellen hoe je een kind van groenten leert houden.

ScaryMommy vroeg hun lezers hoe ze dat bij hun eigen kind gedaan kregen. Dat leverde deze antwoorden op.

1. Begin met groentjes voor je ook maar iets anders geeft

Zolang je uk niet weet dat er iets anders dan groenten bestaat, zijn het groenten wat de klok slaat.

2. Eet zelf ook groenten

Ieder kind komt in een fase waarin het alles wat het ziet wil nadoen. De planten water geven met een gieter, de schone vaat in de juiste kast plaatsen, … Zo ook eten wat mama en papa eten!

3. Smoothie-time

Alles mixen tot een zoet geheel en dan nog doen alsof het een beloning is voor goed gedrag. Doe de smoothie eventueel in een ondoorzichtige beker zodat je kind niet doorheeft dat dat drankje eigenlijk een best nare groene kleur heeft.

gezond lijken

4. Neem hen beet door te benadrukken hoe lekker/zeldzaam iets is

Wauw, heb je deze pastinaak gezien? Die is net uit, helemaal nieuw en wordt dé trend van dit jaar. Zo zoet en heerlijk. Véél beter als de oude versie.

5. Teel zelf groenten

Net zoals geldt dat een kind meer geneigd zal zijn om een zelf bereid gerecht te proeven na al dat harde werk dat ‘ie erin heeft gestoken, telt dat ook voor zelfgekweekte groenten.

6. Herhaling

Hoe vaker je iets proeft, hoe beter je het vindt smaken. Oké, er zullen echt wel enkele uitzonderingen op die regel bestaan, maar in het algemeen kun je van die regel uitgaan.

Tupperware-bakjes schoonmaken

7. Ben je een reus of een dino?

Een specifieke tip voor broccoli: laat je kind zelf kiezen of ‘ie een reus of een dino is wanneer ‘ie die bomen naar binnenwerkt. Bloemkool? Dat zijn sneeuwbomen natuurlijk! Erwtjes? Rotsen met mos op!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Hoe leer je je kind van groenten houden? Deze mama’s weten raad
Sluiten