Jill
Jill Thuis 9 aug 2018

4 activiteiten om kinderen bezig te houden op een regenachtige zomerdag

De zomer hoeft niet altijd snikheet te zijn om leuk te zijn. Op een regenachtige zomerdag zijn er ook veel activiteiten om de kinderen bezig te houden. Met de volgende tips vermaken ze zich gegarandeerd.

Van gang tot bowlingbaan

Niet lopen in de gang! Behalve wanneer de gang op een regenachtige dag dienst doet als bowlingbaan. 

Ruim de hal op en maak van oude frisdrankflessen bowlingpinnen door ze te vullen met zacht materiaal, zoals watten. Zo vallen ze niet te snel om als er een bal tegenaan rolt.

Je wilt natuurlijk geen ongelukjes binnenshuis. Gebruik daarom een zachte bal als bowlingbal. Plak stroken tape op de vloer om de bowlingbaan te creëren. Heb je een discobal in huis? Dan kun je er meteen een discobowlingbaan van maken.

Pizzaparty

Een hele dag binnenblijven omdat het regent wordt een stuk leuker als je samen de keuken induikt en er lekker gekliederd mag worden. Tijdens een pizzaparty bijvoorbeeld! Italiaanse muziek op de achtergrond, een flinke homp deeg en jullie kunnen van start.

Je kunt ook eigen koksmutsen maken met papier, stiften, een schaar en eventueel wat stickers. Snijd alle groenten, kaas en vlees van tevoren in plakjes. Laat de kinderen vervolgens zelf hun pizza beleggen. Daarna komt het leukste gedeelte: etenstijd!

Geen zin om de hele keuken overhoop te halen? Dan kun je ook altijd pizza bestellen natuurlijk.

Maak van je woonkamer een indoor picknick

Als je met slecht weer niet naar buiten kunt, haal je buiten toch gewoon naar binnen? Van een picknick – natuurlijk met speciaal belegde broodjes en snacks – gaat iedereen vanzelf stralen.

Begin bij het begin: boodschappen doen. Maak een lijstje met dingen waar jullie zin in hebben. Trek eropuit naar de supermarkt en tover daarna je woonkamer om tot tuin, inclusief picknickkleed, servetten en plastic bordjes. 

Een zomers muziekje aan (of stream via YouTube een schijnend zonnetje op je tv), kleedje op de vloer met wat kussens erbij en de verwarming een tandje hoger. Je bent zo een hele middag bezig.

Organiseer een thuisbioscoop

Laat je kinderen wat vriendjes uitnodigen die zich ook thuis zitten te vervelen en zet een thuisbioscoop op poten. Ze mogen een kaartje kopen bij de voordeur (met monopolygeld) en lekker gaan zitten in een comfortabel dekenfort op de sofa. Terwijl jij verse popcorn bakt in de keuken (lees: het hele huis naar de cinema doet ruiken), zoeken de kleintjes de films uit.

Lees ook: Regenboogpopcorn: easy, kidsproof en lekker

Reageer op artikel:
4 activiteiten om kinderen bezig te houden op een regenachtige zomerdag
Sluiten