Rachelle
Rachelle Kids 15 mei 2019

Deze 7 dingen hebben kinderen echt niet nodig

Je doet alles voor je kinderen en soms kan je het gewoon niet laten om hen net even wat extra te verwennen. Tegen beter weten in, want je weet ook wel dat je kleine heus niet zoveel nodig heeft. Sterker nog, geef hem een lege kartonnen doos en hij is al blij. Deze 7 dingen heeft je uk ook niet nodig (en daar bespaar jij tijd mee).

1. Een vloer waar je van kunt eten

Het is echt niet nodig om je vloer voortdurend bacterievrij te houden.

2. Boerenkoolfrietjes en groene smoothies als lunch

Natuurlijk wil je dat je kind voedzame stoffen binnenkrijgt en niet vies opkijkt van gezond eten. Maar als jij af en toe een brikjes fruitsap of een simpel boterhammetje als lunch wilt geven, kan dat ook prima.

kind met tuitbeker

3. Gladgestreken kleding

Het is leuk als je er tijd voor hebt, maar kinderen vinden het echt niet erg als er nog een kreukje in hun t-shirt zit. Psst, even uithangen of een handstomer kunnen ook al wonderen verrichten.

4. Tien naschoolse activiteiten

Leuk als het kan, maar niet nodig. Kinderen hebben de ruimte en de juiste plekken nodig om te leren en te groeien, maar dat hoeft niet bij drie verschillende sporten. Sterker nog, overdaad schaadt: laat je kind zich liever focussen op een of twee hobby’s waar ‘ie volledig voor kan gaan dan gehaast van hot naar her te racen.

5. Allerlei foefjes

Er bestaan al borden met zuignapjes die je aan de tafel kunt leven, kniebescherming voor kruipers, een soort pet waardoor shampoo uit je ogen blijft, thermometers in de vorm van eendjes, ga nog maar even door. Leuk om te hebben misschien, maar niet per se nodig.

koppig kind

6. Ouders die nooit ruzie hebben

Je wilt natuurlijk niet dat je kind denkt dat een ruzie tussen mama en papa zijn schuld is, maar het is niet meer dan normaal dat je aan je kinderen laat zien dat ook jij en je partner menselijke wezens zijn en vooral dat liefde een werkwoord is. Bovendien kan het je kind zelf ook helpen om leren om te gaan met zijn eigen emoties.

7. Altijd spelen met je kind

Ach, je oogappel vindt het zo leuk als je even mee doet met het theekransje. Maar na het zesde (mini) kopje koffie ben jij er eigenlijk wel weer klaar mee en geef maar toe dat je andere dingen te doen hebt. Als je er niet van geniet, hoef je niet mee te spelen en dat is helemaal oké. Als je wel zin hebt in dat zevende kopje koffie: go ahead!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen hebben kinderen echt niet nodig
Sluiten