Valerie
Valerie Kids 25 jul 2018

Zo hou je de kinderen koel in een hittegolf

Kinderen kunnen in deze hitte een beetje chagrijnig worden. Daarom hebben we enkele tips voor je verzameld om de kinderen koel te houden in deze hittegolf. 

Zomerlinnen van 100% katoen

Slapen je kinderen nog steeds onder hun donsdeken? In de zomer geldt hoe lichter hoe beter, dus haal die er maar snel uit. Kies bij voorkeur voor 100% katoenen dekens of lichte dekens die voldoende ademend zijn. Uitgeslapen kindjes verkleint de kans op driftbuien.

Een douche voor het slapengaan

Help hun lichaampjes om de temperatuur te doen dalen door hen voor het slapengaan nog even onder de douche te zetten. Zo wordt al het zweet weggespoeld en kunnen ze fris hun bed in. Kies niet voor té warm of té koud water. Zijn je kinderen al een beetje ouder? Laat hen elkaar afspuiten met de tuinslag. Amusement verzekerd tijdens de hittegolf!

Houd de ramen zo lang mogelijk dicht

Houd de ramen toe en de gordijnen dicht, zowel in je woning als in de auto. Je wil de warme lucht zoveel mogelijk buitenhouden. Zet de ramen enkel open wanneer de temperatuur buiten afgekoeld is en laat ze de hele nacht openstaan. Probeer zoveel mogelijk trek te creëren.

Investeer eventueel in donkere, lichtreflecterende gordijnen. Is je huis volledig verduisterd? Haal enkele zaklampen boven en speel verstoppertje in het donker.

hittegolf

Losse katoenen kleren

Kleed je kinderen in losse, katoenen kledij tijdens een hittegolf. Vermijd synthetische stoffen aangezien die niet goed ademen. Ook strakke kledij tijdens hete dagen zorgt voor enorm onaangename zweetbuien.

Less is more: kies als slaapkledij voor een katoenen t-shirt en onderbroekje of los kleedje. Naakt slapen is lekker fris, maar bedenk dan wel dat je plakkerig wakker wordt omdat je zweet niet opgevangen wordt.

Ice ice baby!

Heb je airco in huis? Dan kan je deze tip gerust even overslaan. Maar voor alle mensen zonder airco, of voor op alle plekken zonder airco, investeer in enkele ‘cooling’ producten. Denk aan ice packs, koude kompressen, cool pads, …

De kinderen zullen trouwens absoluut geen nee zeggen tegen een waterijsje (of twee).

Drink voldoende

Laat je kinderen zoveel mogelijk water drinken. Door te zweten regelt het menselijk lichaam zijn temperatuur, maar daardoor raak je wel sneller gedehydrateerd. Voldoende drinken is dus belangrijk om je lichaam koel te houden.

Merk je dat je kinderen geen fan zijn van water? Dan kun je lekkere stukjes fruit toevoegen. Denk aan frambozen, blauwe bessen, citroen. Laat hen helpen stukjes fruit te snijden en geef hen de keuze welk fruit ze aan hun water willen toevoegen.

Zet ook een fles water naast het bed van je kinderen (en dat van jou!) en ververs het water elke avond voor het slapengaan.

Lees ook: Hoe laat je je kinderen voldoende water drinken? Zelf limonade maken natuurlijk!

Reageer op artikel:
Zo hou je de kinderen koel in een hittegolf
Sluiten