Jill
Jill Uit 8 jan 2019

Hoe een Italiaan kinderen op restaurant rustig krijgt

Kinderen op restaurant zijn een uitdaging, zeker voor de uitbater van het restaurant. Want hoe krijg je hen in hemelsnaam rustig als ze net een actieve bui hebben? Antonio Ferrari vond het antwoord.

Kinderen op restaurant

De Volkskrant kwam het verhaal van Antonio Ferrari op het spoor, een restaurant uitbater die het beu was dat kinderen zijn restaurant in Padua helemaal op stelten zetten.  Voor alle duidelijkheid: de 42-jarige Italiaan heeft helemaal geen hekel aan kinderen en hij beseft dat die jonge kinderen trouwe klanten kunnen worden.

Maar wanneer ze het kraantje van de wc laten openstaan zodat de hele vloer onder water staat of tegen personeel aanlopen terwijl die met een vol dienblad de balans proberen te houden, is Ferrari minder enthousiast. Vooral als de ouders geen moeite doen om hen in toom te houden, omdat ze zelf van hun avond proberen te genieten.

kinderen op restaurant

Een groep van elf

Alles veranderde toen een groep van elf het restaurant van de Italiaan binnenwandelde. Bleek dat de volwassenen in deze groep hun kinderen (allemaal tussen de 5 en 7 jaar oud) wél onder controle hadden en hielden. Ze zaten netjes aan tafel en verstoorden de dagelijkse gang van zaken niet.

Sconto bimbi educati

Dat was als een fris briesje voor de Italiaan en dus besloot hij de groep een korting van 5 procent te geven, met als reden ‘sconto bimbi educati’ oftewel korting voor goed opgevoede kinderen. Op die manier hoopt hij zijn andere volwassen klanten aan te zetten om hun kleine prinsjes en prinsesjes toch wat beter in het oog te houden.

Reageer op artikel:
Hoe een Italiaan kinderen op restaurant rustig krijgt
Sluiten