Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 7 jun 2019

Kinderfavoriet: pasta kip bolognese

Pasta gaat er bij kinderen altijd wel in. Zelfs bij moeilijke eters. Deze pasta kip bolognese is gemakkelijk te maken en  je kinderen zullen er zeker en vast van smullen!

Dit heb je nodig

  • 400 gram kipgehakt
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 400 gram penne of andere korte pasta
  • 1 stengel bleekselder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 500 ml passata
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Paar blaadjes basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Zo doe je dat

Hak de bleekselder, knoflook, ui en wortels grof in een keukenrobot of hakmolen. Mocht je die niet hebben, snijd de groenten dan in gelijke stukjes.

Verhit de olijfolie op matig vuur in een ruime (stoof)pot en fruit de groentjes ongeveer 8 minuten aan tot ze zacht zijn. Draai het vuur naar middelhoog en bak de spekjes 4 minuten mee. Schep regelmatig om.

Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid met peper en zout en de oregano.

Schenk de passata door de saus, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water met zout zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer met de blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas.

Lust jouw kleine geen pasta? Probeer dan eens een stoemp met witte kool en spek

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Kinderfavoriet: pasta kip bolognese
Sluiten