Jill
Jill Film 2 aug 2019

Deze films brengen je kind een gezonde portie empathie bij

Een film moet in de eerste plaats zorgen voor wat ontspanning. Maar als ‘ie je kind ook iets bijleert is dat mooi meegenomen, toch? In onderstaande films komt een goede portie empathie voor en dat is ideaal om je kind wat bij te leren.

Kinderfilms over empathie

‘De ijzeren reus’

Hogarth vindt een gigantische ijzeren reus. Hij vertelt het tegen iedereen die wil luisteren, maar niemand gelooft hem. Samen met de gigant beleeft hij te gekke avonturen, tot de regering achter de robot zit en Hogarth alles in de strijd moet gooien om de ijzeren reus uit de handen van het leger te houden.

Je kind leert dat je niet te snel iemand mag veroordelen en dat helden in vele vormen komen.

‘Wall-E’

De kern van ‘Wall-E’ draait uiteraard om de menselijke consumptiemaatschappij en de achteruitgang van het klimaat. Het is een hele klus om die onderwerpen hapklaar voor kinderen maken, maar Disney slaagt er wonderwel in door een schattige robot te volgen in zijn zoektocht naar contact met een ander wezen.

Je kind leert dat je moeite moet doen om een ander te begrijpen en dat anderen niet zijn zoals je zelf bent.

‘Coco’

In ‘Coco’ staat de Mexicaanse Dag van de Doden centraal. Je volgt het verhaal van een jongetje die muzikant wil worden, ondanks zijn familie die dat niet ziet zitten.

Je kind leert dat iedereen anders omgaat met verdriet en sterfte, maar vooral dat familie altijd klaarstaat als het erop aankomt.

‘Remember the titans’

In deze Amerikaanse film staat segregatie en vooroordelen in de kijker. De film vertelt het verhaal van een high school football team dat in het Amerika 1971 heel wat struggles heeft om te integreren in hun middelbare school.

De film is al wat ouder, maar is ideaal om je kind kritisch te doen denken over discriminatie.

‘Bend it like Beckham’

Waar ‘Remember the titans’ over discriminatie op basis van ras gaat, draait ‘Bend it like Beckham’ rond hoe moeilijk het kan zijn om als vrouw in een mannenwereld te staan. Gelukkig zet het hoofdpersonage door, wat je kind ook meteen leert om zijn of haar dromen te volgen.

Meer films:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze films brengen je kind een gezonde portie empathie bij
Sluiten