Surinde
Surinde Uit 12 apr 2019

De beste kinderfilms om tijdens Pasen te kijken met je gezin

De vakantie is het uitgelezen moment om een ouderwetste filmavond met het gezin te organiseren. Wij hebben een lijstje gemaakt met de beste films om met heel het gezin te kijken en die helemaal binnen de paassfeer vallen.

‘Hop’ (2012)

De Paashaas gaat met pensioen waardoor zijn 17-jarige zoon E.B. de verantwoordelijkheid moet nemen over de chocoladeproductie op Paaseiland. Er is echter een klein probleem: E.B. wil veel liever een rockster worden en daarom vlucht hij naar de mensenwereld. In Hollywood ontmoet E.B. de 20-jarige Fred en samen beleven ze wonderlijke avonturen. Op Paaseiland ontstaat er intussen een strijd tussen de kuikens en de konijnenhulpjes van de Paashaas.

‘Pieter Konijn’ (2018)

‘Pieter Konijn’ is een moderne verfilming van de verhalen van Beatrix Potter, die al meer dan een eeuw lang bij de grootste kinderklassiekers horen. Het verhaal van ‘Pieter Konijn’ gaat over een ondeugend konijntje dat het liefst van al zijn eigen zin doet. Natuurlijk komt hij hierdoor keer op keer in de problemen met zijn buurman, mr. MacGregor. Een ideale film om tijdens Pasen met je gezin te kijken.

‘The Incredibles 2’ (2018)

Na veertien jaar heeft Pixar besloten om een vervolg te maken van ‘The Incredibles’, aangezien deze film in 2004 zo’n grote hit was. Het is wel gekend dat alle leden van dit gezin hun eigen speciale superkrachten hebben, maar dat neemt niet weg dat ze, net zoals elk gezin, hun eigen problemen hebben. Een van deze problemen ontstaat wanneer vader Bob thuis moet blijven om voor de kinderen te zorgen, terwijl zijn vrouw de wereld redt.

‘Duck Duck Goose’ (2018)

Peng is onverantwoordelijk en een doorn in het oog van zijn familie. Door een ongeluk tijdens de jaarlijkse migratie raakt hij zijn familie kwijt. Hierdoor komt hij terecht bij twee kleine kuikens, die hun familie ook zijn kwijtgeraakt en Peng om hulp vragen. Nu moet de gans ineens zijn verantwoordelijke kant ontwikkelen. Komt dat wel goed?

‘Mary Poppins Returns’ (2018)

‘Mary Poppins Returns’ is, zoals de naam het al verklapt, het vervolg op ‘Marry Poppins’ uit 1964. Deze keer schiet Mary de Banks-familie opnieuw te hulp na een tragische gebeurtenis, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven.

Lees ook:

Hoeveel calorieën zitten er in een gemiddeld paaseitje?

Breng Pasen helemaal in huis met deze geknutselde paasbloemen

Je redding is hier: 5 leuke kinderuitstappen in de paasvakantie

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De beste kinderfilms om tijdens Pasen te kijken met je gezin
Sluiten