Britt
Britt Uit 19 mrt 2019

5 leuke kinderspelletjes voor in de auto (waar je niets voor nodig hebt)

Wil je de zin ‘mama, zijn we er bijna’ vermijden? Met deze kinderspelletjes houd je je kinderen gegarandeerd voor lange tijd bezig in de auto.

1. Het oneindige verhaal

Als je kinderen veel fantasie hebben, dan is dit spelletje ideaal voor in de auto. De bedoeling is dat iemand begint met “Er was eens…” en deze zin ook verder aanvult. Daarna mag de volgende het verhaaltje aanvullen met een tweede zin. Zo mag iedereen om de beurt het verhaal verder uitbreiden tot zo lang ze kunnen.

Tip: Wil je het wat moeilijker maken? Spreek dan af dat er een bepaald woord niet gezegd mag worden, bijvoorbeeld ‘het’. Zegt iemand per ongeluk toch dat woord? Dan valt deze persoon af.

2. Denkbeeldig verstoppertje

In de auto is het niet echt gemakkelijk om je te verstoppen, maar je kan je wel ‘denkbeeldig’ verstoppen. Iemand beeld zich een plaats in huis in waar hij of zij zich in gedachten wil verstoppen, bijvoorbeeld onder de keukentafel. De anderen stellen dan vragen (zoals ‘ben je op de eerste verdieping?’) om te weten te komen waar hij of zij zich verstopt heeft. Degene die de plaats kan raden, mag zich daarna zelf denkbeeldig verstoppen.

3. Koeien verzamelen

Dit spel is voor kinderen die al redelijk goed kunnen tellen. Het doel van het spel is om op het einde van de rit zo veel mogelijk koeien geteld te hebben. Zit je aan de linkerkant van de auto, dan tellen enkel de koeien die je door het linkerraam ziet. Als je rechts zit, dan tellen enkel de koeien die je door het rechterraam ziet.

Wanneer je door het raam een weide voorbij ziet komen, moet je dus zo snel en zo veel mogelijk koeien proberen te tellen. Elke koe is 1 punt waard en voor elk paard krijg je 10 bonuspunten. Maar pas op dat je geen kerkhof tegenkomt, want dan kan je al je koeien kwijtraken als een tegenspeler ‘Al jouw koeien zijn begraven!’ roept.

Tip: Kom je niet zo veel koeien tegen? Dan kan je eventueel schapen en geiten ook als 1 punt laten tellen.

4. Gelukkig helaas

Bij dit spel moet je samen een zin proberen te vormen met de woorden ‘gelukkig’ en ‘helaas’ en hoe gekker, hoe beter! De eerste persoon begint met het woord ‘helaas’:

Bijvoorbeeld: Helaas werden we vandaag ontvoerd door aliens,

De tweede persoon vult aan met het woord ‘gelukkig’:

Bijvoorbeeld: maar gelukkig kwam papa ons meteen redden.

5. Gekke verhalen

Bij dit spel hoort ook de nodige fantasie, want het is de bedoeling dat je met twee opgegeven woorden een klein, grappig verhaaltje probeert te bedenken. Speler 1 zegt bijvoorbeeld ‘olifant en luchtballon’. Dan moet speler 2 een zo origineel en grappig mogelijk verhaaltje bedenken waarbij er een olifant en een luchtballon in voorkomt.

Meer over spelletjes?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 leuke kinderspelletjes voor in de auto (waar je niets voor nodig hebt)
Sluiten