Jill
Jill Uit 10 apr 2019

Je redding is hier: 5 leuke kinderuitstappen in de paasvakantie

Als je niet op reis gaat is het vaak een ware zoektocht naar activiteiten om je kinderen bezig te houden tijdens de vakantie – zeker als daar chocolade en dus hyperactiviteit bij komen kijken. Waag je daarom aan een van deze 5 leuke uitstappen met kinderen in de paasvakantie.

Pasen in Bokrijk

Een bezoekje aan Openluchtmuseum Bokrijk is altijd een goed idee. Deze vakantie is er echter een speciaal paasprogramma wat een trip naar de strooien huisjes helemaal waard maakt. Ontdek hoe ze 100 jaar geleden Pasen vierden, bezoek de jonge dieren of geef het beste van jezelf in een van de talrijke spelletjes (eierenrollen, mastklimmen, eierestafette, …).

Kinderfilms in een kleine bioscoop

In cultuurhuis De Studio hebben ze een kleine, gezellige cinemazaal waar je af en toe terecht kunt om een film te kijken. In de paasvakantie draaien ze de verfilming van je favoriete kinderboeken. Zo kun je bijvoorbeeld op zaterdag 13 april om 15u00 naar ‘Kruistocht in Spijkerbroek‘ gaan kijken of naar ‘Pieter Konijn‘ op donderdag 18 april om 15u00.

Koksijde Kids

Aan de kust weten ze wel hoe ze kinderen kunnen entertainen. Zo wordt er op zaterdag 13 april een heus speeldorp voor kinderen neergepoot in Koksijde. Spring tot je buiten adem bent op een van de springkasteel, klauter daarna doorheen het touwparcours en waag je aan de survivalbanen. Durft jouw tiener te springen op een Bungee Trampoline?

GRATIS CHIPS!

De geloofde theatervoorstelling ‘GRATIS CHIPS!’ loopt ook nog in de paasvakantie. Ze brengen een feministisch verhaal voor kleuters én ouders. Blauw voor jongens en roze voor meisjes? Dat is maar een van de vele verschillen die in deze show aangehaald worden. Je kunt ‘GRATIS CHIPS!’ de komende twee weken in De Studio bekijken.

Avontuur in de natuur

De Week van de Provinciedomeinen loopt dit jaar van 14 tot 22 april. Mooi in de paasvakantie dus! Leer bij over planten, doe yoga op de Kesselse Heide, vaar met een fluisterboot, ga op huifkartocht, … De opties zijn eindeloos!

Lees ook: 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Je redding is hier: 5 leuke kinderuitstappen in de paasvakantie
Sluiten