Plezant op restaurant #22: Bar Muza, het gezelligste restaurant naast de muziekacademie van Lier

Uit

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Bar Muza in Lier, waar een etentje je als muziek in de oren klinkt (hehe). 

Bar Muza

Dit gezellige restaurant vind je naast de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier en dat betekent exact wat je nu denkt: terwijl je kroost en jij er heerlijk tafelen hoor je pianomelodietjes en dwarsfluiten om je heen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar Muza (@bar_muza) op


In deze sfeervolle zaak is alles mogelijk: op maandag en dinsdag is de keuken gesloten, maar ben je er welkom voor een drankje, een babbel en een kleine snack. Van woensdag tot en met zondag tovert het keukenteam de lekkerste gerechten op tafel en in het weekend serveren ze ook een ontbijtbuffet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar Muza (@bar_muza) op


Je kinderen leven er zich uit in de toffe speelhoek zodat je lief en jij rustig van een glas wijn kunnen genieten. Een feestje gepland (of gewoon geen zin om de zetel uit te komen en heerlijk decadent te doen met eten voor twintig mensen)? Bar Muza verzorgt vanaf nu ook je catering. Ook leuk: kleine bandjes kunnen hun talent er laten zien en er zelf optreden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar Muza (@bar_muza) op


Op de dagkaart staan kleine snacks zoals kaas- en garnaalkroketten, tomatensoep, croqueskes, wraps en slaatjes, maar ook klassiekers zoals burgers, steaks en scampi’s. Je kinderen vullen er hun magen met spaghetti, kinderburgers, fishsticks of stoofvlees – uiteraard met frietjes. Kleine honger? Ga dan voor fingerfood (loempia’s! patatas bravas! kippenvleugels!) of een dessertje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar Muza (@bar_muza) op


Op de avondkaart vind je een groot deel van de dagkaart terug, en de snacks zijn vervangen door heerlijke voorgerechtjes. De suggesties van het moment zijn – uiteraard – volledig gericht op het aspergeseizoen. Denk: zeewolf met venusschelpen, asperges en curry-bouillon of risotto met witte en groene asperges, champignons en grana padano.


En de bar? Die is open tot het licht uitgaat. Of tot je kinderen te hard beginnen krijsen natuurlijk.

Bar Muza

Gasthuisvest 52
2500 Lier

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Plezant op restaurant #21: De Melkerij biedt je wereldkeuken, Vlaamse klassiekers en … een speeltuin

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!