Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Uit 13 jul 2019

Plezant op restaurant #28: Een Marokkaanse kinderkaart bij Fez in Antwerpen

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Fez in Antwerpen, waar ze vinden dat het ook weleens iets anders mag zijn dan frietjes en spaghetti.

Fez

Bij Fez in Antwerpen zijn de uitbaters van mening dat kinderen heus niet alleen zin hebben in kip met appelmoes en een bord dampende spaghetti. Daarom maakten ze een speciale kinderkaart met het lekkerste uit de Marokkaanse keuken, helemaal op maat van kleine maagjes.

Tot twaalf jaar kan je kroost er kiezen uit lekkers als harira (Marokkaanse vegetarische soep), tajine met kefta of kip, couscous met kip, of een mix van kefta en merguez met salade en gefrituurde aardappelschijfjes.

View this post on Instagram

Sometimes I'm a sinner 👼🏻#moroccanstyle #loveit #moroccan #fez #delicious #dinner #dinnertime #friends #minttea #moroccantea #sweet #mangezavecrenee

A post shared by Renée (@mangez_avec_renee_) on

En jij? Jij gaat voor de volwassen variant. Je kiest er uit een tiental tajines en evenveel couscous en ook de grillades zijn er om duimen en vingers bij af te likken. En voor wie nog wat plaats over heeft, is er nog een uitgebreide dessertkaart.

Of wat dacht je van een assortiment aan Marokkaanse gebakjes, amandelmelk met vanilleijs of een Coupe Fez aka kaneel-speculoosijs met vers fruit, walnoten en slagroom. Kwijl.

Fez

Kloosterstraat 52
2000 Antwerpen

Meer kindvriendelijke restaurants? Laat ons je gids zijn.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Plezant op restaurant #28: Een Marokkaanse kinderkaart bij Fez in Antwerpen
Sluiten