Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Uit 30 nov 2019

Plezant op restaurant #45: stoemp en stoofvlees op grootmoeders wijze bij Mémé Gusta

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven we je er zo eentje. Deze week: stoemp en stoofvlees op grootmoeders wijze bij Mémé Gusta.

Mémé Gusta

Doet de naam een belletje rinkelen? Da’s goed mogelijk, want uitbaters Jan en Nele kun je kennen van hun deelname aan het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ in 2016. Winnen deden ze toen niet (die eer was weggelegd voor Chloë en Magali van Strombowli), maar Mémé Gusta bestaat nog steeds.

Het restaurant eert grootmoeders keuken en doet dat als een goede kleindochter. Op de kaart vind je uitsluitend nostalgische gerechten die je rechtstreeks terug in de tijd katapulteren. Denk aan karnemelkstampers, kaaskroketten, toast champignon, stoofvlees, stoemp met worst en paling in ‘t groen.

Foto: meme-gusta.be

Kinderporties

Een aan kinderen aangepaste menukaart is een vereiste in een kindvriendelijk restaurant, maar het leuke aan Mémé Gusta is dat de kinderkaart hier gewoon bestaat uit de normale gerechten; maar dan in een kleinere portie.

Die kost vijftien euro, en daar krijgen ze als dessert dan ook nog eens de befaamde soezenboelekestaart van Mémé Gusta bij, mét vanilleijs! Je weet wel, die smakelijke berg soezen.

Foto: meme-gusta.be

Huiselijke sfeer

Ook het interieur is warm, huiselijk en gezellig. Het behang lijkt zo uit het huis van je oma te komen (in a good way), en het interieur combineert klassiekers (die zetel!) met moderne houttoetsen en frisse planten.

Foto: meme-gusta.be

Mémé Gusta

Sint-Antoniusstraat 4
2000 Antwerpen

Meer kindvriendelijke plekjes? Laat ons je gids zijn.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Plezant op restaurant #45: stoemp en stoofvlees op grootmoeders wijze bij Mémé Gusta
Sluiten