Jill
Jill Culinair 19 mei 2019

Zondag Pamperdag: lang leve deze klassieke chocolate chip cookies

Je kan in de winkel honderden versies van chocolate chip cookies kopen, maar de beste blijven toch degene die je zelf maakt. De perfect chocolate chip cookies maken kan je met dit recept, en ze zijn nog lekkerder dan de cookies van Starbucks.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder
  • 169 gram ongezouten boter
  • 200 gram bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 2 grote eidooiers
  • 2 koffielepels vanille-extract
  • 170 gram chocolate (60%–70% cacao)

Klassieke chocolate chip cookies

  1. Plaats twee bakplaten met bakpapier in de oven. Verwarm de oven op 190°C.
  2. Meng ondertussen het bloem, zout en bakpoeder in een kom, plaats daarna opzij.
  3. Verwarm 110 gram boter in een grote pan op een matig vuur tot de boter bruin is gekleurd. Giet de boter in een hittebestendige kom en laat één minuut afkoelen. Snijd de resterende 55 gram boter in kleine stukjes en voeg het toen aan de verwarmde boter.
  4. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de suiker toe. Zorg ervoor dat er geen klonters suiker in het mengel zitten door flink te roeren.
  5. Voeg het ei en de eidooiers bij het mengsel en meng tot glad. Hierna voeg je de vanille en de droge ingrediënten (bloem, zout en bakpoeder) toe. Vergeet als laatste de stukjes chocolade niet!
  6. Maak met behulp van een lepel 16 balletjes deeg en verdeel ze over de twee bakplaten met bakpapier. Bak de koekjes zo’n 8-10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes op de bakplaten afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn kan je a volonté geniet van de perfecte chocolate chip cookies.

Of ga jij meteen voor een giant chocolate chip cookie?

Een gigantische chocolate chip cookie om samen te bakken

Bron: Bon Apétit

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Zondag Pamperdag: lang leve deze klassieke chocolate chip cookies
Sluiten