Culinair 28 mei 2019 Jill

Een klassieke quiche lorraine is spek voor de kinderbek

Fan van klassieke gerechten? Dan is de quiche lorraine spek naar je bek. En ja, er zit ook spek in. Bovendien ziet het eruit als een taart zodat je kind zich vast aan een hapje waagt.

Met dank aan ons zusje Culy.

Benodigdheden

  • 1 rol kruimeldeeg (230 gram)
  • 200 gram spekreepjes
  • 6 eieren
  • 400 ml crème fraîche
  • 200 gram geraspte gruyère
  • Ronde bakvorm met doorsnede 24 cm

Zo maak je de klassieke quiche lorraine

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met boter en bekleed die met het deeg. Bak de spekreepjes vijf minuten in een hete pan (zonder extra boter of olie) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Verdeel de spekjes over de deegbodem.
  2. Klop de eieren los. Meng ze met de crème fraîche tot een egaal beslag. Roer de kaas door het beslag en breng op smaak met peper en zout. Schenk over de spekjes en plaats in het midden van de oven.
  3. Bak de quiche gedurende 45 minuten en controleer hem na een half uur. Is de bovenkant al goed bruin, maar de vulling nog niet gaar? Dek de vorm dan af met een vel aluminiumfolie (glanzende kant naar omlaag).
  4. Laat de quiche lorraine een paar minuutjes rusten en serveer eventueel met een frisse groene salade.
quiche lorraine

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Een klassieke quiche lorraine is spek voor de kinderbek
Sluiten