Jill
Jill Thuis 8 feb 2019

Ruim je kledingkast op met de Marie Kondo-methode

De lente komt er aan (hopen we toch), dus dat is het uitgelezen moment om alvast je kledingkast eens grondig onder handen te nemen. Wie kan je daarbij beter helpen dan opruim-queen Marie Kondo? 

Marie Kondo’s Konmari-methode

De Konmari-methode draait om spullen weggooien waar je niet blij van wordt. Concreet betekent dat dat je eerst al je spullen opruimt, daarna beslist wat je weggooit en tenslotte al je spullen organiseert.

Stap 1: Opruimen

Je kledingkast opruimen dus. Hoe begin je daaraan?

kledingkast opruimen Marie Kondo

Heel simpel: neem alle kleding uit je kast en gooi het op één hoop. Nu bekijk je ieder item stuk voor stuk en plaats je ze op de ‘hier-word-ik-blij-van’-hoop of op de ‘hier-word-ik-niet-blij-van’-hoop. Maak geen overhaaste beslissingen en ruim op met aandacht.

Stap 2: Wegdoen

Voor stap twee pak je (logischerwijs) de ‘hier-word-ik-niet-blij-van’-hoop erbij. Alle spullen die je het label ‘niet leuk/goed meer’ hebt gegeven mogen weg. Dat betekent dat je ze weggooit, naar het goede doel brengt of verkoopt.

kledingkast opruimen Marie Kondo

Je kunt bijvoorbeeld een kledingruil met vriendinnen organiseren, maar jouw echte killer pieces kun je ook verkopen via tweedehands webshops, zoals The Next Closet, een webshop waar je designerkleding kunt kopen en verkopen. Goed voor de portemonnee, want zo houd je zelf nog wat over aan die statement-handtas die je ooit hebt gekocht maar die stiekem toch niet zo handig bleek te zijn.

 

Stap 3: Organiseren

Is alles gesorteerd? Mooi, dan kun je nu alles beginnen organiseren zodat je kledingkast ook netjes blíjft. De tips van Marie Kondo:

  • Let alles op een vaste plek,
  • gebruik dividers om zélfs spullen in lades en achter deurtjes netjes te ordenen,
  • maak er een gewoonte van alles meteen na gebruik op te ruimen.

Al bij al genoeg redenen om weer eens lekker te gaan shoppen dus! Schrijf je gratis in bij The Next Closet en ontvang €10,- welkomstkorting op jouw eerste vintage designer item!

In samenwerking met The Next Closet

Reageer op artikel:
Ruim je kledingkast op met de Marie Kondo-methode
Sluiten