Jill
Jill Persoonlijk 24 jun 2019

7 kleine gebaren waarmee je elke nieuwbakken moeder blij maakt

Is jouw beste vriendin of (schoon-)zus net bevallen van een kleintje? Of het nu de eerste is of haar derde, het zal ongetwijfeld zwaar zijn, zelfs als ze op een roze wolk zit. Gelukkig ben jij er ook nog met een (of meerdere?) van deze kleine gebaren om haar op te vrolijken.

Kleine gebaren om een jonge moeder op te vrolijken

1. Peptalk

Zeker wanneer iemand haar eerste kind krijgt, kan haar een gevoel overvallen dat ze niet weet of ze het wel goed doet. Natuurlijk doet ze dat wel goed met haar moederinstinct, maar het is wel fijn voor haar dat ze dat ook van anderen hoort. Zit ze er even doorheen? Haal je beste peptalk boven en maak haar duidelijk hoe fantastisch ze als moeder is.

2. Cadeautje voor haar

Iedereen koopt cadeautjes voor de baby, dus is het een goed idee om ook eens iets voor de mama te kopen. Ze heeft zojuist één van de meest waanzinnige dingen gedaan – een kind ter wereld brengen – en verdient het absoluut om ook verwend te worden. Stel bijvoorbeeld een leuk pakket samen zodat ze elke dag een klein cadeautje heeft om uit te pakken.

3. Oudste kinderen

Als je vriendin of zus al kinderen heeft, maak je je vriendin met niets blijer dan hen even mee uit het huis te nemen. Je kunt een dagje naar de Zoo plannen of gewoon babysit spelen bij je thuis. Dat vinden de oudere kinderen ook meteen fijn, want zo krijgen zij weer even alle aandacht.

4. Kook voor haar

Je hebt je handen vol aan een kleine baby en in het begin kan het moeilijk zijn om alles te managen en alle ballen hoog te houden. Hoe fijn als jij in haar huis kookt zodat ze zelf de baby kan voeden en even lekker met de voetjes omhoog kan relaxen op de bank.

5. Kopje koffie

Na een slapeloze nacht is niks zo fijn als een kop koffie. Is je vriendin verzot op een bepaalde type of heeft ze een vast recept bij de lokale barista? Rijd even om en breng haar die. En met verse croissants scoor je al helemaal extra punten.

6. Boodschappenwagentje

Boodschappen doen is iets wat je hoe dan ook enkele keren per week moet doen. Stel haar daarom voor dat jij op de kinderen past terwijl zij er even tussenuit trekt om naar de winkel te trekken of vraag haar wat ze nog nodig heeft en stap zelf de supermarkt binnen. Wie wordt er nu niet blij van een gevulde koelkast?

7. Douchen

Terwijl jij op de baby past kan zij even uitgebreid onder de douche gaan staan. Jezelf verzorgen de eerste weken na een bevalling is heerlijk maar dat schiet er snel bij in als je je handen vol hebt aan een kleintje. Heb jij meteen qualitytime met haar schattige baby en dat is ook wat waard.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 kleine gebaren waarmee je elke nieuwbakken moeder blij maakt
Sluiten