DIY: haal de herfst in huis met deze kleurrijke herfstmobiel

Kids

In de herfst kun je heerlijk knutselen. Met kleurrijke bladeren, kastanjes, eikels, … Of houd jij het net als ons bij papier om een kleurrijke herfstmobiel te maken?

Dit knutselwerkje werd verzonnen door de Kleuren Koffer.

Benodigdheden

  • Gekleurd papier (1 bordeaux, 1 oranje, 1 geel, 1 bruin)
  • 1 tak
  • Lint (ongeveer 1 meter lang)
  • Schaar
  • Visdraad (ongeveer 3 meter)
  • Plakband

Kleurrijke herfstmobiel

1. Zoek op het internet enkele kleurplaten van herfstbladeren. Die print je uit op een wit papier. Knip vervolgens de bladeren uit en leg ze op het eerste gekleurde blad. Ga met een potlood rond de bladeren en knip de getekende bladeren uit je gekleurde vel papier. Doe hetzelfde met de andere gekleurde papieren zodat je ongeveer 20 bladeren hebt. Tip: maak grote en kleine bladeren zodat je een mooie variatie krijgt.

2. Neem nu de visdraad. Knip die in vier stukken van ongeveer 65 cm. Ook hier kun je weer variƫren door een touwtje langer te laten en een ander touwtje wat korter. Knoop de draden aan de tak (die je uiteraard grondig met een borstel hebt proper gemaakt).

3. Hang nu de uitgeknipte herfstbladeren willekeurig aan de visdraden. Je kunt ze bevestigen met een stukje plakband aan de achterkant.

4. Ten slotte bevestig je het ene uiteinde van het lint aan de ene kant van de tak, het andere uiteinde aan de andere kant. Nu kun je je kleurrijke herfstmobiel ophangen. Niet moeilijk, wel mooi.