Dit bedrijf maakt knuffels op basis van ingestuurde kindertekeningen

Thuis

De creativiteit van kinderen kent geen grenzen. Geef hen een wit papier en een lading aan stiften en potloden en ze creëren telkens opnieuw iets unieks. Er is nu een bedrijf dat de tekeningen van kinderen gebruikt om er speciale knuffels van te maken.

Knuffels maken op basis van tekeningen

Het bedrijf in kwestie heet Budsies en werd in 2013 opgericht door Alex Furmansky. Hij liet zich inspireren door een tekening gemaakt door zijn kleine zusje: op basis daarvan ging hij aan de slag en maakte hij een knuffel voor haar.

Dat bleek zo’n succes te zijn dat hij besloot om er een bedrijf van te maken. In het begin kreeg hij met zijn bedrijf vaak simpele tekeningen binnen en moest hij goed nadenken hoe hij die creatie tot leven kon laten komen. Inmiddels merkt hij dat hij ook tekeningen van volwassenen binnen krijgt met duidelijkere instructies.

Volgens Furmansky zijn er inmiddels al 76.000 knuffels gemaakt op basis van een tekening en zijn ze over de hele wereld verstuurd. Ook in België kun je een knuffel bestellen. De basisprijs van je eigen knuffel is 99 dollar, maar dat kan oplopen op basis van het materiaal dat je gebruikt of de grootte van de knuffel. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de diverse knuffels die Alex en co al gemaakt hebben.

https://www.instagram.com/p/BvSHHt2p7QH/

Lees ook: Wat als … je papa je knuffelrendier de ruimte in stuurt?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!