Jill
Jill Thuis 24 jul 2018

Knutselen met schelpjes: magnetische krabben voor op de koelkast

Je hebt het vast al meegemaakt: je kind heeft schelpjes geraapt op het strand en vertikt het om ze weg te gooien. Het antwoord: knutselen met schelpjes. Waarom probeer je niet eens deze magnetische krabben voor op de koelkast te maken? 

Knutselen met schelpjes

We vonden dit leuke filmpje van Red Ted Art op YouTube waarin ze magnetische krabben maken van schelpjes. Om het makkelijk voor je te maken, schrijven we de stappen voor je uit.

Benodigdheden

  • Schelp (1 per krab)
  • Rode acrylverf + verfborsteltje
  • Plakoogjes (2 per krab)
  • Rode pijpenragers (1,5 per krab)
  • Lijm (een lijmpistool is handig, maar met gewone lijm lukt het ook)
  • Stevig karton
  • Magneetje

Zo maak je magnetische krabben

1. Schilder de buitenkant van het schelpje rood. Laat drogen.

2. Leg het gedroogde schelpje op het stuk karton. Maak een omtrek met een potlood en knip uit. Het stukje karton moet net in het schelpje passen, dus knip eventueel (achter) nog wat bij zodat er geen randjes van onder de schelp uitsteken.

3. Plooi een pijpenrager in twee en knip. Plooi nogmaals in twee en knip. Je hebt nu acht stukken. Leg twee stukken opzij, knip de andere nogmaals in twee. Doe hetzelfde met de andere pijpenrager.

4. Neem de langste stukken van de pijpenrager. Plooi telkens een uiteinde in de vorm van een hartje, zodat je een schaar hebt. Dat worden de voorpootjes.

5. Doe een beetje lijm aan de binnenkant van de schelp waar je de vier (korte) poten wilt vastkleven. Bevestig parallel ook de vier andere poten. De twee voorpoten kleef je daarna iets meer naar de voorkant van de krab (de ronde kant van de schelp). Laat drogen en plooi de pootjes zodat je de krab plat op tafel kunt zetten.

6. Doe nu lijm op het stuk karton dat je hebt uitgeknipt. Kleef dat aan de onderkant van de schelp zodat je een oppervlak hebt om de magneet op te kleven.

7. Neem nu je magneet en hang ‘m op de koelkast. Hangt ‘ie vast? Teken dan  met een stift een bolletje op de bovenkant. Dat is de kant die je op het karton moet kleven.

8. Hang de magneet op de onderkant en de oogjes boven de voorpoten. Tip: om de krabben wat meer karakter te geven kun je op de ene kleine oogjes, op de andere grote en op nog een andere een klein en een groot oogje kleven.

Lees ook: Deze cool 3D-verf maak je met maar drie ingrediënten

Reageer op artikel:
Knutselen met schelpjes: magnetische krabben voor op de koelkast
Sluiten