Plezant op restaurant #12: Gratis koffie van … LEGO

Uit

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje.Deze week: The Coffee Chain, de pop-upkoffiebar van LEGO waar je volgend weekend gratis (hoera!) koffie krijgt.

LEGO Koffiebar

Elke vrouw heeft een haat-liefdeverhouding met LEGO: je kinderen zijn er uren zoet mee, maar jij herinnert je vooral de intense pijn als je weer eens in zo een rondslingerend LEGO-blokje bent getrapt. Al kijk je misschien ook nostalgisch terug op de tijd dat je zelf nog met de blokken speelde. Hoe dan ook, het speelgoedmerk roept sowieso herinneringen bij je op.

Maar kleine meisjes worden groot en hangen liever een paar uur rond in hippe koffiebars, dat heeft ook LEGO begrepen. Daarom liet het merk een heuse pop-upkoffiebar bouwen die de wereld rondreist. Momenteel staat ‘ie nog in Londen, maar volgend weekend strijkt hij neer bij Kinepolis Hasselt – mét gratis koffie.

48.627 blokjes

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari kun je dus in de koffiebar terecht, telkens van 10 tot 17 uur. De bar heet The Coffee Chain, naar de gelijknamige bar in de film. Er werden maar liefst 48.627 blokjes gebruikt, en ook het koffiezetapparaat, de mokken, donuts en een ochtendkrant zijn van LEGO gemaakt.

Ons doen ze meer plezier met echte donuts, maar goed – zolang we er gratis (echte) koffie en chocomelk krijgen, zijn wij allang blij. Neem je kroost volgend weekend dus mee naar de nieuwe LEGO-film, of nog beter: laat ze met je man gaan en ga zelf met je vriendinnen naar een Oscar-nominatie. Oh enne … haal en passant toch maar een gratis koffie op.

LEGO Koffiebar

Kinepolis Hasselt
Via Media 1
3500 Hasselt

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.