Jill
Jill Thuis 26 mrt 2019

Knutselen voor Pasen: zelfgemaakt konijn van wol

Goed, het duurt misschien nog een maand voor het daadwerkelijk Pasen is. Maar wij kwamen deze tutorial nu al tegen en konden niet wachten om ‘m met je te delen. Geef toe: hoe schattig is dit DIY-paaskonijn?

Het filmpje komt van YouTube-kanaal Troom Troom en wij werden op slag verliefd op werden. Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk, zeker niet als je weet hoe je een pompom maakt. Dat leerden we je al toen we uitlegden hoe je droge sneeuwballen kunt maken, dus dat zit helemaal snor.

Benodigdheden

  • Enkele bollen wol
  • Vilt in dezelfde kleur als de wol
  • Roze vilt
  • Schaar
  • Zwarte knopen (als ogen)
  • Roze knoop (als neus)

Paas DIY: paaskonijn van pompoms

Deze leuke konijntjes voor Pasen bestaan uit drie pompoms: een heel kleine voor de staart, een iets grotere voor de kop en een nog grotere voor het lichaam ertussenin.

De pompoms zijn iets anders dan normaal omdat ze gemaakt worden van erg dikke wol, waardoor de konijntjes lekker fluffy worden.Verder maak je ze wel gewoon als normale pompom.

  1. Knip een soort donut uit dubbel karton en omwikkel die met wol. Voldoende wol? Knip de buitenkanten van de wol door, doe een los stukje wol tussen de donut en knoop stevig vast.
  2. Als je pompoms klaar zijn, kun je ze aan elkaar knopen en een beetje bijknippen zodat de vorm echt op een konijn lijkt.
  3. Maak daarna oren van vilt door lange oren uit vilt in de kleur van je konijn te knippen, en iets kleinere vormpjes uit roze vilt voor erin. Die kun je vervolgens op het kopje plakken, net als de zwarte oogjes van bijvoorbeeld knopen en een kleiner roze neusje.

Lees ook: Knutselen voor Pasen: vijf inspiratiewerkjes

Reageer op artikel:
Knutselen voor Pasen: zelfgemaakt konijn van wol
Sluiten